Press "Enter" to skip to content

Ai răspuns corect la exercițiul de clasa a II-a? Verifică aici!

Exercitiul de clasa a II-a care i-a pus pe jar pe mii de oameni

Testele din copilarie sunt amintiri pe care majoritatea dintre noi prefera sa le uite. Operațiile matematice parcă erau create special pentru a ne da bătăi de cap, iar cele mai simple exerciții pot genera nedumerire totala.

Si cand vine vorba de exercitii de gradul intai, adunarea si scaderea, situatia este si mai dificila. Un astfel de exercitiu a devenit viral recent si a pus in dificultate mii de oameni.

Subtitlu 1: Care este exercitiul dificil si cum trebuie rezolvat

Exercitiul care i-a pus pe jar pe atatia oameni este urmatorul: 8 – 3 + 5. Daca nu iti mai amintesti noțiunile de matematica de baza, s-ar putea sa fii tentat sa spui ca raspunsul este 0. Dar acest raspuns este total gresit. Daca ai dat raspunsul 10, felicitari, esti un adevarat geniu matematic.

Explicatia pentru acest raspuns este una simpla: daca in exercitiu apar operatii de acelasi ordin (numai adunari si/sau scaderi, sau numai inmultiri si/sau impartiri), le efectuam in ordinea in care sunt scrise. Astfel, 8 – 3 + 5 = 10.

Subtitlu 2: Rezultatul exercitiului a devenit viral

De cand a fost publicat, acest exercitiu a devenit viral si a pus in dificultate mii de oameni. Multi dintre ei au incercat sa gaseasca raspunsul corect timp de ore sau chiar zile intregi. Unii au reusit sa il gaseasca si au fost extrem de mandri de realizarea lor, in timp ce altii au renuntat, considerand ca matematica nu este pentru ei.

Cu toate acestea, acest exercitiu demonstreaza ca nu trebuie sa ne fie frica sa ne reimprospatam cunostintele de matematica, chiar si cele de baza. Fie ca suntem adulti sau copii, matematica este importanta in viata noastra de zi cu zi si ne poate ajuta sa luam decizii mai bune si sa ne gestionam mai bine resursele.

Chiar daca exercitiile de matematica ne pun in dificultate, fie ca sunt simple sau complexe, este important sa ne mentinem cunostintele proaspete si sa incercam sa le imbunatatim mereu. Si cine stie, poate ca vom fi urmatorii care vor gasi raspunsul la un exercitiu dificil si vom fi mandri de realizarea noastra.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page