Press "Enter" to skip to content

ALERTĂ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! UN TÂNĂR A FOST INTERNAT LA TIMIȘOARA

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, asistent medical în Germania, a ajuns marți seară, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița cu simptome de coronavirus. După câteva investigații, pacientul a fost transferat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Waldemar Murgu, a declarat pentru mainnews.ro că simptomele de gripă și de coronavirus sunt asemănătoare și că trebuie așteptat rezultatul final al analizelor pacientului.

“Pacientul s-a prezentat în jurul orei 20.00 cu simptome gripale. Medicii au considerat necesar să-l trimită în condiții de maximă siguranță la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. A stat în UPU circa 2 ore. Eu cred că nu ar trebui să punem răul înainte pentru că simptomele de gripă și de coronavirus sunt similare. Așteptăm analizele. Noi am luat toate măsurile preventive necesare”, a declarat managerul spitalului din Reșița.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Mustav Virgil, bărbatul suspect de coronavirus a lucrat ca asistent medical în Munchen și a luat contact cu mai multe persoane infectate cu coronavirus.

Aceasta ar fi fost însă echipat corespunzător și ar fi respectat toate măsurile de protecție.

Pacientul de 25 de ani a revenit în țară pe 7 februarie, la Reșița, unde a luat contact cu părinții și cu sora lui. Acesta a mai mers la schi la Semenic, în Caraș Severin.
Tânărul s-a prezentat, marți seara, la Spitalul Județean de Urgență Reșița, cu febră, tuse ușoară, simptome specifice infecției cu coronavirus.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *