Press "Enter" to skip to content

Alexandru Rafila: „Mai important decât să purtăm mască este să nu ne înghesuim”

Profesorul Alexandrul Rafila spune că mai important decât purtatul măştilor „este să nu ne mai înghesuim” şi să păstrăm distanţarea socială.

„Eu cred că mai important decât să purtăm mască este să nu ne mai înghesuim, să păstrăm această distanţare socială, să încercăm să generalizăm exerciţiul acesta pe care-l desfăşurăm în această perioadă”, a explicat președintele Societatății de Microbiologie, Alexandru Rafila, la Digi 24. „Eu aşa încerc să-l caracterizez, drept un exerciţiu, în aceste două luni, iar ulterior trebuie să devină un comportament pentru majoritatea concetăţenilor. Şi, atunci, probabil că o să trecem cu bine vara”, a adăugat el.

Rafila consideră că în sezonul rece ne vom confrunta din nou cu coronavirusul, argumentând prin faptul că iarna virozele respiratorii cresc în intensitate.

Sper ca până în toamnă să avem acces la un medicament antiviral care să fie eficient în tratament şi să prevină cazurile acestea complicate şi decesele numeroase

„Sigur că va fi o creştere a numărului de cazuri, asta se întâmplă cu orice infecţie respiratorie în cursul iernii. Iarna, virozele respiratorii, fie că discutăm de unele banale, fie că discutăm despre gripă, cresc în intensitate”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

sursa : radiosimplu

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *