Press "Enter" to skip to content

ANM: Cod portocaliu de viscol si ninsori. Judetele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, noi avertizari Cod galben de vant puternic, ce vizeaza in prima faza peste trei sferturi din tara, respectiv noi atentionari Cod portocaliu de ninsori moderate cantitativ si viscol, valabile in judete din sud-vestul Romaniei, alertele fiind in vigoare, etapizat, pana joi seara, scrie digi24.ro.

Potrivit meteorologilor, marti, in intervalul orar 11:00 – 20:00, pe durata Codului galben, in cea mai mare parte a zonei montane, in Dobrogea, Muntenia, Banat, Crisana, local in Oltenia, sud-vestul Moldovei, precum si in jumatatea sudica a Transilvaniei vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55 – 75 km/h. In peste trei sferturi din tara, vremea se va mentine deosebit de rece pentru ultima decada a lunii martie.

De asemenea, pe durata zilei de 24 martie, intre orele 11:00 – 20:00, in judetele Mehedinti, Dolj si in zona montana a judetelor Caras-Severin, Hunedoara si Gorj va fi in vigoare o atentionare Cod portocaliu de ninsori moderate cantitativ (10 – 15 l/mp) si depunere de strat de zapada consistent. Vantul va prezenta intensificari cu viteze de 55 – 75 km/h, iar in zona montana a judetelor Caras-Severin, Hunedoara si Gorj rafalele vor depasi 80 – 90 km/h, iar pe creste 100 – 120 km/h, viscolind puternic ninsoarea.

Prognoza de specialitate releva, totodata, ca, in intervalul 24 martie, ora 20:00 – 26 martie, ora 10:00, va fi Cod portocaliu de intensificari sustinute ale vantului in zona montana a judetelor Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara si Gorj, unde vantul va sufla cu viteze, in general, de 80 – 110 km/h, spulberand puternic zapada.

In plus, o avertizare Cod galben va intra in vigoare pe durata intervalului 24 martie, ora 20:00 – 26 martie, ora 10:00, ce va afecta zonele montane din 19 judete, din nord-estul Munteniei, precum si judetele Constanta si Tulcea. In regiunile vizate, temporar vantul va avea intensificari, cu viteze in general de 55 – 80 km/h in timp ce la munte zapada va fi spulberata si vizibilitatea redusa.

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *