Press "Enter" to skip to content

BREAKING NEWS! Milioane de oameni isi vor putea face testul de coronavirus acasa! Anuntul care poate salva milioane de vieti

Mii de teste la domiciliu de 15 minute pentru coronavirus vor fi furnizate de Amazon persoanelor care se auto-izolează cu simptome sau vor fi puse la vânzare liberă în câteva zile, potrivit Serviciului Public de Sănătate englez – Public Health England (PHE), într-o mișcare care ar putea restabili pentru mulți oameni o aparentă stare de normalitate, scrie The Guardian.

Profesorul Sharon Peacock, directorul serviciului național de infecții la PHE, a declarat parlamentarilor din cadrul Comitetului de știință și tehnologie că testarea în masă în Marea Britanie va fi posibilă până săptămâna viitoare.

Guvernul britanic a cumpărat teste de 3.5 milioane, pe care secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, le-a menționat marți, fără nici o sugestie că acestea vor fi disponibile publicului atât de repede. În plus, alte milioane de teste vor mai fi comandate.

Testul, care arată ca un test de sarcină și implică înțeparea degetului pentru a produce o picătură de sânge, care este apoi analizată de dispozitiv, va fi validat mai întâi la Oxford pentru a se asigura că funcționează la fel de bine, precum speră oamenii de știință.

Asta se va întâmpla săptămâna aceasta, a spus Peacock, iar apoi va fi disponibil pentru testarea lucrătorilor din domeniul sănătății și, de asemenea, a publicului larg.

„Mai multe milioane de teste au fost achiziționate pentru utilizare. Acestea sunt produse noi. Trebuie să fim clar că funcționează așa cum se pretinde că o fac ”, a spus aceasta. „După ce au fost testate săptămâna aceasta, o parte a testelor vor fi distribuite în comunitate.”, a adăugat Peacock.

Amazon a acceptat să efectueze distribuția, iar testele vor fi, de asemenea, puse la vânzare în farmacii. Întrebată dacă testele vor fi disponibile în zile, în loc de săptămâni sau luni, Peacock a spus: „Da, absolut”. Dacă va exista o taxă pentru ei, aceasta a spus că va fi minimă, Disponibilitatea pe scară largă a unui test care produce rezultate în 10 până la 15 minute este revoluționară. Medicii NHS (din Sistemul Național de Sănătate) și asistentele cu simptome vor ști imediat dacă au sau și-au revenit de pe urma Covid-19, permițându-le să revină la muncă mai devreme.

SURSA : libertatea.ro

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *