Press "Enter" to skip to content

Coronavirus. Câţi bani primesti dacă eşti angajat şi intri in carantină sau izolare la domiciliu

Instrucţiunile pentru eliberarea concediilor medicale în caz de carantină în scopul prevenirii îmbolnăvirilor, spun că asiguraţii pot beneficia de concediu, dar şi de indemnizaţie.

Ziare.com relatează că, pentru a beneficia de o indemnizaţie, întâi se merge la Direcţia de Sănătate Publică pentru eliberarea unui

certificat în care se menţionează, îndeosebi, durata perioadei de carantină. Ulterior, medicul curant va elibera certificatul medical pentru carantină.

Durata concediilor de carantină nu diminuează zilele de concediu medical de care un asigurat beneficiază pentru celelalte afecţiuni.

Câţi bani primesti dacă eşti angajat şi intri in carantină sau izolare la domiciliu
În caz de carantină, cuantumul brut lunar al indemnitaţiei reprezintă 75% din baza de calcul. Pentru un salariu de 5.000 de lei brut, fără alte beneficii, net, persoana în cauză câştigă 2.925 lei.

Dacă stă 10 zile lucrătoare în carantină, va primi cu 257 lei mai puţin, respectiv 2.668, transmite aceeaşi sursă.

De asemenea, dacă măsura de carantină se întinde pe durata de 30 de zile, banii primiţi sunt 2.411 lei, cu 514 lei mai puţin decât în situaţia ipotetică prezentată anterior.

În România, până miercuri, 26 februarie, „26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu”, se arată în comunicatul emis de Grupul de Comunicare Strategică. sursa:substantial.ro

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *