Press "Enter" to skip to content

Cum îți dai seama că ești însărcinată înainte să faci test. Primele simptome care apar

Dacă îți dorești să aduci pe lume un bebeluș, deși nu știi prea multe despre acest fenomen, un test de sarcină și, în cele din urmă, un control ginecologic te pot ajuta să iei dai seama dacă ești sau nu însărcinată. Însă, cum afli acest lucru înainte să faci un test. Iată care sunt principalele simptome ale unei sarcini și când ar trebui să apară acestea.

  • Așa îți dai seama că ești însărcinată înainte să faci test
  • Care sunt primele simptome care apar

Foarte important de reținut este și faptul că multe dintre aceste simptome de sarcină nu semnalează automat și prezența acesteia. Astfel că, ele pot fi asociate și cu alte afecțiuni, așa că este important să ceri sfatul unui medic pentru a descoperi care este cauza exactă a apariției acestora.

Care sunt simptomele unei sarcini?

Ei bine, aceste simptome nu ar trebui utilizate pentru a confirma sau a infirma prezența unei sarcini. Ele te pot ajuta să îți dai seama dacă ar trebui să realizezi un test sau să mergi la medic.

Întârzierea menstruației

Întârzierea menstruației reprezintă principalul semn care ar trebui să te pună pe gânduri. Așadar, în cazul în care observi că menstruația întârzie să apară, este recomandat să realizezi un test de sarcină.

Cu toate acestea, întârzierea menstruației nu reprezintă doar un simptom al sarcinii, fenomenul poate avea și alte cauze. Este recomandat să faci și o vizită la medicul ginecolog.

Grețuri și vărsături

Grețurile și vărsăturile reprezintă următorul simptom foarte comun în timpul sarcinii. Acesta este reprezentat de grețuri, care poate fi însoțit sau nu de vărsături.

Mai mult decât atât, acestea sunt cel mai cunoscute sub numele de grețuri matinale, însă apariția lor nu se limitează doar la perioada dimineții, ci pot fi prezente oricând.

Modificări ale sânilor

Modificările sânilor reprezintă o altă schimbare timpurie suferită de corp în timpul sarcinii este cea a sânilor. Mai exact, aceștia devin mai sensibili și, treptat, încep să crească. Pot apărea și modificări de culoare la nivelul areolelor, acestea căpătând o nuanță mai închisă.

Stări de oboseală

Ei bine, un alt simptom care apare foarte devreme este oboseală pronunțată. Așadar, aceasta este un rezultat al mai multor factori, precum schimbările hormonale (creșterea nivelului de progesteron), scăderea rapidă a tensiunii arteriale și a glicemiei.

Sensibilitate crescută la mirosuri

Cu toate că nu se știe exact ce cauzează acest lucru, această sensibilitate crescută la mirosuri reprezintă un alt simptom destul de des întâlnit printre femeile însărcinate.

Modificarea preferințelor alimentare

Poftele, reprezintă și ele un simptom pe care le asociem deseori cu o sarcina. Aceste modificări ale preferințelor alimentare își fac în general apariția în primul trimestru al sarcinii și pot fi legate de alimente care înainte nu îți erau pe plac.

Urinări dese

Se pare că, pe măsură ce sarcina avansează, va apărea și acest simptom. De obicei, urinarile frecvente încep să își facă apariția în jurul săptămânii a șasea, pe măsură ce fătul începe să exercite presiune în zona vezicii urinare

Creșterea numărului de bătăi ale inimii

Creșterea numărului de bătăi ale inimii, reprezintă un alt simptom al prezenței unei sarcini, Atfel că, odată cu dezvoltarea sarcinii, se poate observa o accelerare a ritmului cardiac. Acest lucru este datorat nevoii corpului de a susține fătul și de a pompă mai mult sânge.

Constipație

Așadar, fluxul de hormoni din timpul sarcinii poate avea un impact asupra bunei funcționari a sistemului digestiv. Din această cauză, poate apărea constipația, care poate cauza la rândul sau apariția balonarii și a crampelor abdominale.

Creșterea temperaturii corpului

Creșterea temperaturii corpului este un alt semn că ești însărcinată poate fi și o temperatură bazală mai ridicată.

Cu toate acestea, temperatura bazală este temperatura înregistrată atunci când ești în repaus și ar trebui să se încadreze în limitele normale. Însă, dacă aceasta tinde să crească, ar putea fi un simptom al sarcinii.

Sângerări vaginale

Și sângerările vaginale sunt un factor care ar putea reprezenta apariția unei sarcini. Așadar, când are loc implantarea ovulului fecundat în mucoasa uterină, este posibil să apară sângerări ușoare.

Se pare că acestea pot fi confundate foarte ușor cu începutul menstruației, însă dispar după 3-4 zile. Acest fenomen este perfect normal și nu reprezintă un motiv de îngrijorare, însă este recomandată realizarea unui test de sarcină după observarea acestei sângerări ușoare.

Modificări de dispoziție

Ei bine, și modificările de dispoziție reprezintă o altă manifestare prezența deseori printre primele simptome de sarcina este reprezentată de schimbările bruște de dispoziție, datorate fluctuațiilor de hormoni.

Cel mai adesea, femeile însărcinate pot trece cu ușurință de la o stare de spirit pozitivă la una depresivă, de tristețe sau chiar și de anxietate.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page