Press "Enter" to skip to content

Cum să-ţi păstrezi sănătatea! Top cinci greşeli de igienă pe care nu trebuie să le mai faci

În această perioadă, sănătatea este foarte importantă, iar pentru a ne feri de viruşi trebuie să respectăm o serie de reguli. Câţiva specialişti au făcut o listă cu cele mai frecvente greşeli în ceea ce priveşte igiena personală.
Deşi ar putea să sune ciudat, să te speli prea des este la fel de rău precum să nu te speli deloc. Potrivit unei echipe de experţi în boli infecţioase de la Universitatea Columbia, a face prea multe duşuri provoacă uscarea şi crăparea pielii, ceea ce conduce la pătrunderea microbilor cu o mai mare uşurinţă în organism prin aceste leziuni, conform eva.ro.

Nu te speli pe mâini înainte de a merge la toaletă

Bacteriile există nu numai pe colacul de WC, ci peste tot în casă. Asta înseamnă că, dacă nu te-ai spălat de ceva timp, probabil că bacteriile sunt prezente şi pe mâini. Când mergi la toaletă, atingi zone intime pentru care microbii sunt destul de periculoşi. Astfel, spălarea mâinilor înainte de a merge la toaletă este chiar mai importantă decât spălarea de după.

Dormi pe aceeaşi pernă mult timp

Pernele cu pene sunt un paradis pentru acarieni sau mucegai. În timp, aceştia pot ajunge pe faţa unei persoane şi pot provoca probleme precum demodicoza.

Aceasta este o cauză comună a problemelor de piele. De asemenea, studiile arată că acarienii de praf pot declanşa alergii, care provoacă congestie nazală, umflare şi iritare a căilor respiratorii superioare. Se recomandă spălarea pernelor în fiecare săptămână.

Te speli pe faţă cu săpun

Unii oameni cred greşit că, dacă îşi spală faţa cu săpun de două ori pe zi, tenul lor va fi perfect. În realitate, săpunul blochează porii şi provoacă leziuni. Dermatologii subliniază faptul că săpunul nu a fost destinat iniţial pentru faţă. Când îl foloseşti, distrugi bariera de protecţie şi perturbi nivelul pH-ului pielii.

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *