Press "Enter" to skip to content

Danemarca devine a doua tara europeana care va relaxa restrictiile impuse de pandemia de COVID-19

Danemarca s-a alaturat Austriei si devine a doua tara din Europa care anunta o relaxare treptata a masurilor impuse pentru a incetini raspandirea noului coronavirus. Decizia a fost luata in contextul scaderii numarului de imbolnaviri, scrie Bloomberg.

Danemarca incepe o „redeschidere prudenta”, prin deschiderea gradinitelor si a scolilor primare, in 15 aprilie, daca numarul virusurilor ramane stabil, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen, luni seara.

Premierul a anuntat si ca Guvernul va incepe discutiile cu mediul de afaceri pentru a incepe redeschiderea treptata a birourilor.

Numarul imbolnavirilor in Danemarca „merge in directia cea buna”, dar chiar si asa, unele restrictii vor ramane in vigoare pentru lunile urmatoare. „Am reusit sa evitam nenorocirea care s-a intamplat in alte tari”, a spus Frederiksen. „Singurul motiv pentru acest lucru este ca am actionat devreme”, a continuat premierul danez.

Danemarca si Austria sunt printre primele tari din Europa care au impus restrictii ca raspuns la focarul de COVID-19.

Pana acum, Danemarca a inregistrat 4681 de cazuri de imbolnaviri si 312 decese. In ultimele 24 de ore, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus 187 de persoane si 8 si-au pierdut viata.

Luni, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anuntat ca Austria va relaxa progresiv restrictiile privind deplasarile incepand cu 14 aprilie.

„Obiectivul este reluarea activitatilor in mod etapizat”, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz inr-o conferinta de presa, indemnand ceatenii sa mentina „cea mai mare disciplina”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *