Press "Enter" to skip to content

Dosar penal pentru romanul care a venit cu avionul in Romania, de la Madrid, desi se stia infectat cu coronavirus

Un cetatean roman a calatorit din Madrid pana la Aeroportul Otopeni, fiind infectat cu coronavirus. Acesta a incalcat recomandarea de a ramane in autoizolare timp de 14 zile.

„In cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronava cu pasageri la bordul careia se afla un cetatean roman, imbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat

medical eliberat de autoritatile spaniole care confirma infectarea cu noul coronavirus (COVID-19)”, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

Avionul RyanAir a aterizat pe Aeroportul Henri Coanda la ora 12:25.

Barbatul NU a respectat recomandarea autoritatilor spaniole, prevazuta in document, de a ramane in autoizolare timp de 14 zile.

Autoritatile romane mai precizeaza ca „persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice si a fost preluata de personalul DSP prezent la aeroport si transportata cu izoleta la INBI Matei Bals.”

Drept urmare s-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronava, in numar de aproximativ 60 de persoane, pentru demararea urgenta a anchetei epidemiologice.

Pasagerii, venind dintr-o zona afectata, au obligatia de a se autoizola 14 zile.

Barbatul are dosar penal

Politia de Frontiera a deschis dosar penal pe numele romanului. Cercetarile se desfasoara pentru infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Pana in prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost intocmite 40 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, precizeaza stirileprotv.ro.

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *