Press "Enter" to skip to content

Guvernul a anuntat! Cine va primi bani de la stat in timpul pandemiei de coronavirus

Guvernul va deconta anumite cheltuieli romanilor afectati de coronavirus. Cine sunt cei care vor fi ajutati

Unul din subiectele dezbătute în ședința Guvernului de astăzi este suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, în vederea combaterii virusului COVID-19.

În acest proiect este inclus și ajutorul pentru persoanele aflate în carantină. Toate aceste persoane vor beneficia de 230 de lei pentru cazarea în locurile de carantină prestabilite, dar și 70 de lei pentru hrana zilnică.

Cheltuieli decontate pentru pacienții aflați în carantină
Aceste suplimentări se vor face din Fondul de Rezervă bugetară.

De asemenea, proiectul stabilește și cheltuielile distribuite pentru fiecare persoană aflată în carantină, în parte.

În suma alocată pentru cazare este inclusă și asigurarea spațiului, serviciile de curățenie și spălătorie, produsele de igienă personală, lenjerie și prosoape, dar și protejarea bagajelor și obiectelor persoanel ale fiecărei persoane.

Însă, dacă o persoană este cazată într-un centru de carantină gratuit, suma disponibilă va fi de 50 de lei pe zi, în care este inclusă curățenia, produsele de igienă și toatele cele menționate mai sus.

În indemnizația de 70 de lei pe zi, sunt incluse următoarele cheltuieli: trei mese pe zi, unde se folosesc tacâmurile și vesela de unică folosință, lichide, între 2-4 litri pe zi, de persoană, cu utilizarea

paharelor de unică folosință, articole vestimentare formate din două perechi de pijamale și două perechi de papuci de unică folosință, utilizate în toată perioada de carantinare, potrivit proiectului de hotărâre.

Decontate vor fi și serviciile de tranducere, dacă pacientul aflat în carantină solicită acest lucru.

De asemenea, dacă persoana aflată în carantină are nevoie de tratamente pentru afecțiunile preexistente sau care apar în perioada carantinei, ele se vor deconta în baza unor documente care justifică acest lucru.

Fondurile folosite pentru decontarea acestor servicii se vor face prin transfer lunar din bugetul Ministerului Sănătății. sursa:substantial.ro

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *