Press "Enter" to skip to content

Izvorul Tămăduirii 2023. Rugăciunea puternică pe care credincioșii trebuie să o rostească în această zi de mare sărbătoare!

Izvorul Tămăduirii 2023. Creștinii prăznuiesc Izvorul Tămăduirii în luna mai, această sărbătoare fiind destinată Maicii Domnului. În această zi, preoții săvârșesc Sfânta Liturghie, dar și sfințirea apei, adică aghiasma mică.

Izvorul Tămăduirii 2023. În Vinerea Luminată, creștinii merg la biserică la Sfânta Liturghie şi totodată, participă la slujba de sfinţire a apei, Aghiasma Mică, pe care o consumă pe tot parcursul anului.  

Pe ce dată pică sărbătoarea?

Izvorul Tămăduirii 2023  are loc în luna mai, mai exact la data de 7 mai 2023. Potrivit tradiției, bolnavii care beau apă sfinţită din ziua Ivorului Tămăduirii, dimineaţa se vindecă.

În această zi de sărbătoare se mai spune că, apele sunt mai zgomotoase și mai neliniștite.

În ziua de Izvorul Tămăduirii, credincioșii aruncă apă sfinţită peste vitele de povară, ca acestea să rămână sănătoase. Tot azi, cu apă sfinţită de la biserică se stropesc și grădinile şi livezile, pentru a da roade.

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești în ziua sărbătorii Izvorul Tămăduirii

La sărbătoarea Izvorul Tămăduirii este bine să rosteşti această rugăciune, destinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Fecioara Maria.

„Preacurată, Preanevinovată, Preamilostivă, Prealăudată, pururea Fecioară Născătoare de Dumnezeu Marie, Izvor al Dumnezeieștii Tămăduiri, grabnic ascultătoare și eliberatoare, apărătoare nebiruită a creș­tinilor, mijlocitoare statornică către Făcătorul, nă­dejdea, acoperământul și ajutorul celor ce aleargă la tine și cer dumnezeiască ta înțelegere. Nimeni din cei ce au venit la ține nu a ieșit afară lepădat, curată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ci, cerând harul, a primit darul cererilor celor de folos.

Și noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, intrând cu nevrednicie în preacurata ta casă, în această sfântă mânăstire, alergăm către ține, scăparea noastră, apă­rătoarea noastră, nădejdea, acoperământul, ajutorul nostru, iar tu, ca Maica noastră duhovnicească, preaiubitoare și preamilostivă, asculți cererile noastre.

Maica noastră duhovni­ceașcă, izvorule al tămăduirilor, noi cei mici, cei pă­catosi, cei nevrednici robi ai tăi și fii ai tăi duhovnicești, mădularele cuvântatoare ale turmei lui Hristos, ale acestei alese a Lui Biserici Ortodoxe, ca niște bolnavi și neputincioși, cu frică de a nu fi sfâșâați de lupii cei turbați, ca niște oameni cu puțină credință, neputând să ne împotrivim mâniei valurilor sălbatice ale ereticilor, scăpăm cu pocăință și cu lacrimi la aju­torul tău cel nebiruit și la Acoperământul Tău cel tare, AMIN”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page