Press "Enter" to skip to content

Luare de mita la morga Spitalului Suceava. Angajati acuzati ca au luat bani de la familiile decedatilor de Covid-19

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava au deschis un dosar penal pentru luarea de mita la morga Spitalului Judetean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Functionari publici sunt acuzati ca au cerut bani de la familiile celor decedati de coronavirus pentru ”eforturile” facute in legatura cu constatarea decesului si pregatirea persoanelor decedate.

”Avand in vedere informatiile vehiculate in spatiul public, privind savarsirea de infractiuni de coruptie de catre personalul de la morga din cadrul Spitalului Judetean Sf. Ioan cel Nou Suceava, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita, fiind constituit un dosar penal”, a transmis, joi, Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava, intr-un comunicat de presa.

Sursa citata a mentionat ca, in perioada martie – aprilie 2020, ”functionari publici din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava au pretins si primit diferite sume de bani de la membrii de familie ai persoanelor decedate in aceasta perioada, pretinzand aceste sume pentru «eforturile» facute in legatura cu constatarea decesului, imbalsamarea persoanelor decedate, imbracarea acestora, etc., desi toate aceste servicii intra in atributiile de serviciu ale personalului angajat in cadrul institutiei medicale”.

”In prezent se efectueaza urmarire penala in rem, cu privire la fapte, pentru clarificarea situatiei de fapt si pentru stabilirea existentei raspunderii penale”, au mai transmis procurorii, potrivit stirileprotv.ro

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *