Press "Enter" to skip to content

Ludovic Orban, în izolare! Premierul României, test de coronavirus de urgență

Ludovic Orban a făcut, în acest dimineață, un anunț cât se poate de îngrijorător, premierul României luând decizia să se izoleze din cauza coronavirusului.

Mai exact, conform unui comunicat al Guvernului României, Ludovic Orban este, în acest moment, suspectat că ar putea avea coronavirus după ce a participat la o emisiune și în platoul de filmare a fost confirmată o persoană bolnavă, infectată cu COVID-19.

”Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus. Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, precizează comunicatul oficial al Guvernului României condus de Ludovic Orban.

Din fericire, susțin sursele noastre din Guvern, premierul Ludovic Orban, așa cum s-a precizat și în comunicat, nu prezintă niciun fel de simptome de infectare cu temuta boală, iar zilele acestea a evitat întâlnirile fizice cu alte persoane, chiar de dinainte de a ști că este un contact direct al unui bolnav de coronavirus.

Ludovic Orban cere înăsprirea controalelor și respectarea prevenției COVID-19
„Toţi miniştrii care aveţi instituţii de control în subordine – MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, ANSVA şi toate celelalte structuri – să pregătiţi un plan de măsuri intensificate, astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Ne confruntăm cu o creştere clară a numărului de cazuri şi obiectivul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. Din acest motiv va trebui să fim extrem de prezenţi cu un plan de control zilnic, cu o raportare zilnică cu privire la aceste controale efectuate.

Din nou simt că s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare şi în condiţiile în care, practic, am permis reluarea tuturor activităţilor în condiţii de normalitate, există o creştere a interacţiunii sociale.

Or, dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecţie, riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri. Domnule ministru Tătaru, inclusiv DSP-urile trebuie să fie extrem de implicate în acest acţiuni, mai ales la nivelul spitalelor. Trebuie să avem liniile de apărare pregătite pentru orice situaţie”, a spus Ludovic Orban, premierul României, în momentul în care numărul de cazuri cu infectați de COVID-19 a crescut alarmant. scrie wowbiz.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *