Press "Enter" to skip to content

Ministrul Sanatatii anunta noi reguli

Veste proasta pentru cei care nu s-au vaccinat anti-covid pana acum. Ioana Mihaila, ministrul Sanatatii a mentionat ca pasaportul COVID ar putea intra in vigoare si pe teritoriul Romaniei, la fel ca in multe alte tari europene.

Ioana Mihaila a vorbit la Aleph News, despre masurile de preventie impotriva covid-19 care vor fi luate. Potrivit acesteia, in prezent numarul infectarilor este una rezonabila, dar nu este exclus sa fie aplicate si alte mijloace de preventie.

„Toate masurile de preventie pe care le luam de acum inainte in primul rand vor avea legatura cu rata de incidenta. Atunci cand cifrele vor creste cred ca este important sa fim mai responsabili si sa aplicam si alte masuri pe langa purtarea mastii in interior, distantarea fizica si masurile de igiena.

In momentul acesta, cifrele inca arata rezonabil, se observa tendinta de crestere dar inca arata rezonabil dar cred ca trebuie sa fim sa mai aplicam si alte mijloace de preventie”, a declarat ministrul Sanatatii.

Se  pregateste o noua propunere legislativa

Ioana Mihaila sustine ca in prezent de discuta despre pasaportul COVID, care ar urma sa fie utilizat in interiorul tarii. In acest sens, se lucreaza deja alaturi de DSU la o propunere legislativa.

„In momentul asta, scenariile care se discuta au mai degraba legatura cu pasaportul covid, adica cel care certifica vaccinare, testare sau trecere prin boala, si avem in lucru impreuna cu DSU o modificare legislativa prin care acest pasaport covid sa poata fi utilizat si in interiorul tarii, asa incat sa cream baza legala pentru verificarea acestui pasaport covid. Efectiv unde si cum vom implementa aceste masuri de preventie va depinde de evolutia pandemiei dar trebuie sa fim pregatiti.

In functie de evolutia pandemiei sa hotaram care sunt spatiile care vor necesita, pentru a avea accesul in ele, pasaportul covid si care sunt activitatile. Evident ca sunt anumite activitati cu un risc mai mare, cum sunt restaurantele, discotecile, barurile, si sunt activitati cu un risc mai mic, cum sunt salile de teatru, poate acolo unde nu este neaparat o aglomeratie foarte mare”, a mai spus Ioana Mihaila.

Ministrul Sanatatii, despre tichetele de masa pentru vaccinare: continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *