Press "Enter" to skip to content

O FEMEIE DIN IAȘI I-A OFERIT UNUI CERȘETOR 50 DE LEI, DAR CE A AFLAT MAI APOI ESTE ȘOCANT. A ÎMPĂRTĂȘIT POVESTEA TUTUROR, PE FACEBOOK

De multe ori, viețile oamenilor sunt ca niște scenarii de film: unele mai bune, altele mai puțin bune, unele pline cu de toate, altele…marcate de lipsuri. O femeia din Iași care a oferit o bancnotă de 50 de lei unui cerșetor avea să trăiască un adevărat șoc în momentul în care își dădea seama cui i-a dat, de fapt, banii.

O femeie din Iași a postat pe contul ei de Facebook o poveste ce poate reprezenta, cu ușurință, un adevărat scenariu de film.

Aceasta se plimba liniștită pe stradă, atunci când a văzut un cerșetor care i-a cerut 20 de lei. Miloasă și cu suflet mare, tânăra i-a oferit o bancnotă de 50 de lei, însă ceea ce avea să afle i-a schimbat total viața, dar și percepțiile. Mai exact, femeia din Iași și-a dat seama că cerșetorul pe care îl ajutase cu bani era nimeni altul decât Bogdan, un fost coleg de-al ei.

”Ieri s-a apropiat de mine un bețiv, murdar și cu un aspect neîngrijit, fără pantofi și cu cămașa ruptă, mi-a cerut 20 de lei, i-am dat o hârtie de 50 lei, mi-a spus: „Multumesc frumos, șefa! Dumnezeu să te răsplătească „. Am exclamat – Ai grijă de tine! Nu își lua ochii de la mine, dintr-o dată fața lui s-a luminat de bucurie. Mi-a spus: Nu-ţi aminteşti de mine?

Am fost împreună în școala generală și la liceu, sunt Bogdan, îmi spuneau căposul, pentru că eram bun la încasat bobârnace! M-am uitat bine la el… O, Doamne! Bogdan!, desigur că îmi amintesc, odată ne-am bătut și ai câștigat, dar altă dată m-ai apărat de un tip care urma să mă lovească!

Ce s-a întâmplat cu tine? Trist, mi-a spus: mi s-au întâmplat de toate! Am intrat într-o gașcă, acolo alcool, țigări, femei, am lăsat borțoase trei, am furat, am bătut oameni, am fost în închisoare de 7 ori, copiii mei sunt un dezastru, nu mă vor, m-am gândit să mă sinucid de 2 ori şi acum cerșesc, ca să mănânc şi să beau… doar asta mi s-a întâmplat!”, a scris femeia, pe rețeaua de socializare.

O adevărată lecție de viață
În urma celor întâmplate, femeia din Iași și-a dat seama că ar trebui să le fie recunoscătoare părinților săi, pentru că au fost duri cu ea. Colegul său, Bogdan, avea părinți extrem de permisivi, motiv pentru care acesta a ajuns în anturaje greșite, iar mai apoi…un cerșetor.

”Am lăsat capul în jos și i-am spus: Ce trist! El, cu un zâmbet, mi-a răspus: am deja pentru ziua de azi, ai grija de tine. Și a plecat cu un pas tremurând și nesigur. Pe drum am ajuns să mă gândesc de ce viețile noastre au luat direcți diferite, dacă de copiii am avut aceleași condiții și oportunități, și mi-am răspuns în același moment! Diferența între prezentul lui și al meu au fost PĂRINȚII MEI!!!

Da, pentru că eu am avut cea mai rea mamă și cel mai rău tată din lume! În timp ce pe el îl lăsau să iasă pe stradă jucându-se și făcând ceea ce-i trecea prin cap, eu aveam reguli și orar, și pedepse dacă nu făceam totul la timp În timp ce lui nu i se spunea nimic dacă nu mergea la școală, pe mine mă băteau dacă chiuleam sau dacă pur și simplu întârziam… În timp ce lui i s-a permis să mănânce orice din oraș, să fumeze, să bea, să vorbească urât persoanelor în vârstă! Eu, trebuia să mănânc supa de legume sau ciorba lungită, din tacâmuri de pui, să beau lapte şi socată, și apă de la chiuvetă! Să fumez sau să beau? Nici măcar nu îndrăzneam să vorbesc despre acest subiect!!”, a mărturisit respectiva femeie.

”Să vorbesc urât sau să răspund necuviincios? O privire ce tăia, cu un dos de palmă peste gură! Mulțumesc mamă, mulțumesc tată! Datorită că am avut cea mai rea mamă și cel mai rău tată din lume, astăzi sunt eu, și nu sunt el! Astăzi îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut acei părinți care m-au crescut cu dragoste și disciplină. Mulțumesc, dragii mei “bătrâni”, vă port în suflet azi, mâine și mereu. De aceea insist „EDUCĂ COPILUL PENTRU A NU PEDEPSI ADULTUL ” și asa PUTEM SCHIMBA ACEASTĂ LUME CE SE DĂRÂMĂ…”, a concluzionat tânăra femeie după ce și-a întâlnit fostul coleg și i-a aflat povestea tristă.

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *