Press "Enter" to skip to content

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea offshore. Ce prevede și când intră în vigoare

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri Legea offshore. Această lege a fost votată, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 248 de voturi pentru şi 34 contra, în calitate de for decizional. Iată ce prevede legea și când va intra în vigoare!

  • Ce anunț a făcut ministrul Energiei, Virgil Popescu
  • Care sunt prevederile acestei legi
  • Klaus Iohannis a semnat decretul

Legea offshore este menită să deblocheze investițiile pentru extragerea gazelor de la Marea Neagră și va intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. Proiectul a primit 91 de voturi „pentru” de la senatori şi 13 „contra” pe data de 11 mai.

Klaus Iohannis a promulgat Legea offshore

Potrivit economedia.ro, s-a aprobat un singur amendament major la proiectul de lege, prin care Guvernul va putea impune restricții temporare atât de preț, cât și de vânzare pentru producția internă de gaze naturale din Marea Neagră, dar și din perimetre onshore de adâncime.

Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut și un anunț la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea offshore. Potrivit declarațiilor sale, țara noastră poate începe să exploateze gazele din Marea Neagră.

Ce anunț a făcut ministrul Energiei, Virgil Popescu

Pe contul său personal de Facebook, ministrul Energiei din România a transmis că a fost adoptată creşterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investiţiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar.

Legea prevede un set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere, precum şi eliminarea impozitării suplimentare a veniturilor pentru preţurile de vânzare la care investitorii nu realizează supraprofituri (între 45,71 lei/MWh şi 85 lei/MWh), cu menţinerea grilei de impozitare în urma practicării unor preţuri mai mari de 85 lei/MWh”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Regimul de redevenţe şi regimul fiscal specific nu se vor modifica, potrivit noii legi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page