Press "Enter" to skip to content

Sarbatoare pentru crestini. Rugaciune care se spune doar astazi. Este grabnic ajutatoare in indeplinirea dorintelor si datatoare de liniste

In ziua de 28 ianuarie, calendarele crestine il pomenesc pe Sfantul si Cuviosul Efrem Sirul. El fost din tinerete un indrumator duhovnicesc neintrecut si este grabnic ajutator in indeplinirea dorintelor..

Sfantul Efrem a fost impotriva agoniselii averilor lumesti, despre care spunea, “Nici vreo avere pe pamant n-am castigat, fiindca am ascultat pe Bunul Imparat, care in Evangheliile ucenicilor Sai porunceste: ‘Nimic pe pamant sa nu castigati’. De aceea, nu am avut nici un lucru cu patima de acest fel”.

Despre Sfant se spune ca: nu a avut niciodata punga, nici toiag, nici traista, nici argint, nici aur.

Iata Rugacunea Sfantului Efrem Sirul, care poate fi spusa special astazi, cand este sarbatorit.
Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie. (o metanie) Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-l mie, robului Tau. (o metanie)Asa Doamne, Imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin. (o metanie)Si dupa rugaciunea aceasta, se zic aceste patru stihuri, iarasi in trei stari, cu 12 inchinaciuni: Dumnezeule, milostiv fii mie pacatosului. (o inchinaciune)Dumnezeule, curateste-ma pe mine pacatosul. (o inchinaciune)Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, mantuieste-ma. (o inchinaciune)Fara de numar am gresit, Doamne, iarta-ma. (o inchinaciune)Si pe urma, iarasi rugaciunea Sfantului Efrem Sirul, toata, cu doua inchinaciuni, si la sfarsit cu o metanie mare: Doamne si Stapanul vietii mele.

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *