Press "Enter" to skip to content

Streinu-Cercel avertizeaza: „Pandemia nu se termina cu valul 4. Urmeaza inca doua valuri”

Fostul manager al al Institutului “Matei Bals” din Capitala, Adrian Streinu-Cercel avertizeaza: „Pandemia nu se termina cu valul 4. Urmeaza inca doua valuri”.

Cu toate ca abia am intrat in valul 4 al pandemiei, Adrian Streinu-Cercel sustine ca dupa valul 4, urmeaza sa ne confruntam cu cel putin alte doua valuri, dar de acesta data cu alte variante ale coronavirusului.

Medicul a explicat la Antena 3, ca vor urma alte doua valuri cu alte variante ale virusului.

Adrian Streinu-Cercel avertizeaza:

„Nu este problema daca vine sau nu al patrulea val, pentru ca al patrulea val este in momentul de fata in fata noastra. Faptul ca Terapie Intensiva au inceput sa se adune pacientii, denota clar acest lucru.

Practic, pacientii care sunt in Terapie Intensiva reprezinta acel procent de 5% de cazuri severe. Si daca facem calculul inapoi, o sa vedeti cate cazuri sunt in realitate, in spatele acestui procent de 5%, deci a numarului de pacienti care sunt in Terapia Intensiva.

Terapiile Intensive incep sa fie aglomerate si din pacate, noi functionam exact cu acelasi personal pe care l-am avut si in urma cu 8 luni, si in urma cu 1 an, si in urma cu 1 an si 8 luni.

Practic, aici trebuia sa facem o mica dezvoltare, in sensul sa dam posibilitatea unor specialitati colterale , sa isi faca o dezvoltare pe Terapie Intensiva, in asa fel incat sa putem face fata urmatoarelor valuri. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *