Press "Enter" to skip to content

Tara care lupta cel mai bine cu coronavirusul.

Numarul externarilor persoanelor afectate de COVID-19 in ultimele 24 de ore in Belgia a depasit pentru prima oara numarul spitalizarilor de la declansarea pandemiei in aceasta tara, informeaza duminica institutul belgian al sanatatii Sciensano.

In total, numarul internarilor in spitale al pacientilor cu COVID-19 a fost de 499, in timp ce numarul celor externati a fost de 504, potrivit Agerpres.

In prezent, mai sunt 5.735 paturi ocupate de pacientii afectati de noul coronavirus in centrele medicale belgiene, dintre care 1.261 sunt internati la terapie intensiva.

Un alt indicator pozitiv, potrivit Sciensano, este faptul ca in ultimele 24 de ore numarul celor internati la terapie intensiva a crescut cu doar 16 persoane.

In ce priveste decesele, in 24 de ore au fost raportate 164, cifrand numarul total al mortilor la 1.447.
In ce priveste noile cazuri, in ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.260 noi contagieri, ridicand numarul total la 19.961 de imbolnaviri.

Intre timp, guvernul belgian analizeaza posibilitatea de a acorda o prima, de intre 1.000 si 1.450 de euro, personalului medical pentru eforturile extraordinare depuse in actuala criza.

Unele partide care sustin coalitia guvernamentala au cerut ca prima sa fie acordata si personalului obligat sa ramana la locul de munca si aflat in contact direct cu publicul, precum politistii sau angajatii de la casierie, precizeaza stirileprotv.ro

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *