Press "Enter" to skip to content

Un roman intors din Italia are dosar penal pentru ca nu sta in izolare: „Epidemia e o conspiratie”

Numarul cazurilor de coronavirus din Romania a crescut la 246 de pacienti. A crescut si numarul de romani aflati in izolare si carantina: peste 26.000 de oameni, dar si al celor care ignora cu buna stiinta recomandarile autritatilor de a sta acasa.

Un roman a facut un act de bravura din incalcarea regulilor, filmandu-se la intalniri cu prietenii desi ar fi trebuit sa fie la autoizolare, dupa ce s-a intors in Romania pe 10 martie.

„Nu exista corona lu’ dracu’”, spune barbatul.

„Epidemia e o conspiratie, manca-v-as creieru’, sunt interese straine la mijloc, chinejii e atacati fara mila la cascaval. Ordinea mondiala si-a luat-o la temelie, dar fratili tau se simte bine si-l doare la pendula”, spune Catalin Geolgau, potrivit Rise Project.

„Stati c-am intrat in casa, cu fratele pe spate, seful Romaniei. Prietenii mei, suntem bine, multumim lui Dumnezeu, suntem bine!”, mai spune el, in timp ce se saluta cu patru-cinci persoane.

Atunci cand a intrat in tara, barbatul a spus ca vine din Elvetia, desi pe 9 martie se afla la Milano, potrivit imaginilor publicate de el pe Facebook.

S-a oprit in Prahova, fiind vazut plimbandu-se cu masina, a luat cu asalt o redactie locala, iar intr-un final a fost dus la spital. El nu prezenta simptome asa ca a fost lasat acasa, in izolare, insa a iesit din nou la plimbare prin oras, adunandu-se cu cativa prieteni ca sa bea.

Dupa sase zile, IPJ Prahova si procurorii ploiesteni au confirmat marti pentru Rise Project ca i-au deschis dosar penal in baza articolului 352 din Codul Penal, privind „zadarnicirea combaterii bolilor”.

Cristian Ionescu, prefectul de Prahova, a declarat potrivit sursei citate, ca barbatul a fost amendat cu 20.000 de lei de inspectorii DSP, iar IPJ Prahova i-a deschis dosar penal pentru ca nu a respectat autoizolarea.

In total, in Prahova sunt deschise 11 dosare penale pentru „zadarnicirea combaterii bolilor”.

O asociatie de magistrati cere majorarea pedepselor pentru infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, de la 2 ani la 15 ani de inchisoare pentru cazurile cele mai grave, scrie digi24.ro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *