Press "Enter" to skip to content

VEȘTI BUNE PENTRU ROMÂNI! RAED ARAFAT A ANUNȚAT CUM SE VOR DESFĂȘURA SĂRBĂTORILE DE IARNĂ

Raed Arafat a anunțat, joi seara, că nu vor putea fi organizate petreceri de Crăciun și Revelion cu mai mult de 20 de participanți.

Șeful DSU a recomandat evitarea colindatului, dar a precizat că este permisă tăierea porcilor.

”Toate limitările care au fost până acum rămân. Dacă vorbim despre petreceri de sute de oameni, de mii de oameni, evident că nu.

La restaurant se respectă regulile de până acum, la hotel la fel. Se pot face petreceri.

Colindatul… pot să fie 3 persoane care merg de la casă la casă, dar evitați, chiar dacă este o tradiție. Intratul în mai multe case, mai scoți masca, riscul de infecție crește și pentru tine și pentru ceilalți. Tăiatul porcilor nu este interzis”, a declarat Raed Arafat.

Pentru că urmează o perioadă în care românii vor dori să plece în vacanță, la munte Raed Arafat a ținut să facă unele precizări.

Cei care vor dori să se plimbe cu telecabina trebuie să știe că nu vor fi admise decât 10 persoane în interiorul acesteia.

”O măsură în plus vizează organizarea transportului operatorilor de cablu pe pârtiile de schi, care va fi reglementată prin ordin comun al ministerlor implicate. Se va stabili cum să se desfășoare transportul pe cablu, probabil dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, doar 10 vor putea fi transportate”, a declarat șeful DSU.

Din cauza numărului mare de infectări, din ultimele zile, din București, Raed Arafat îi îndeamnă pe cetățeni să respecte măsurile impuse de autorități.

”Gândiți-vă că situația nu este încă sub control și nu suntem într-o scădere consistentă a ratei de infecție. În București, numai în ultimele două zile am avut un număr de 1700 de cazuri, asta înseamnă o presiune enormă pe sistemul sanitar. Se impune a fiecare dintre noi să respecte măsurile recomandate, portul măștii peste tot în spații deschise, distanțarea fizică, măsurile de igienă (…)”, a continuat șeful DSU. scrie cancan.ro

More from UncategorizedMore posts in Uncategorized »

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *