Press "Enter" to skip to content

5 fructe și legume benefice în afecțiunile tiroidei

Glanda tiroidă este cea mai importantă glandă din organismul uman. Aceasta secretă hormoni, reglând, astfel, organismul și sănătatea corpului. Afecțiunea glandei este întâlnită în cazul a milioane de oameni din întreaga lume.

Persoanele care suferă de afecțiuni cauzate de glandă pot dezvolta multe boli, iar calitatea vieții scade semnificativ. Alimentația joacă un rol foarte important în acest caz, motiv pentru care este necesar să alegeți doar produsele potrivite.

Ce fructe și legume se pot consuma

Unele dintre cele mai recomandate alimente pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide sunt cele bogate în iod.

Fructele de pădure 

Căpșunele, afinele, goji, murele și coacăzele sunt fructe bogate în antioxidanți, dar și în iod, seleniu și vitamina D, devenind alimente recomandate persoanelor care suferă de afecțiuni ale tiroidei.

Spanacul

Nu doar spanacul, ci și alte legume cu frunze verzi, asemenea salatei sunt alimente indicate în această situație, având un aport mare de magneziu, un mineral care contribuie la buna desfășurare a mai multor procese fiziologice, inclusiv a celor glandei tiroide.

Ceapa și usturoiul

Conţin vitamine, minerale şi antioxidanţi vitali în lupta contra afecțiunilor tiroide. În plus, un specialist de origine rusă recomandă pacienilor săi să își maseze gâtul, în fiecare seară, înainte de culcare, cu jumătate de ceapă roșie, făcând mișcări circulare.

Alimente bogate în fibre

Printre acestea, regăsim: broccoli,  porumbul, fasolea, avocado și lintea. Fibrele ajută la reglarea funcției metabolice a organismului și previn îngrășarea. Mai mult, controlează nivelul de insulină din sânge și prelungesc senzația de sațietate.

Citricele

Persoanele care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide trebuie să consume multe alimente bogate în vitamine. Tocmai de aceea, sunt recomandate citricele, alimente care conțin vitaminele A, C, E, B2, B3 și B6.

Printre aceste alimente, se mai recomandă și consumul de ouă, pește, fructe de mare, ciuperci și sare iodată, orez brun, migdale, alune, stridii, ghimbir, nuci.

Care sunt alimentele nerecomandate

Soia și derivate din soia

În cazul în care vă confruntați cu probleme ale glandei tiroide, este de recomandat să evitați soia și produsele derivate din soia. Acestea sunt nocive, considerate elemente perturbatoare în procesul de producție a hormonilor tiroidieni.

Produse cu gluten

Produsele cu gluten trebuie evitate de către persoanele care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide, în special atunci când vine vorba despre grâu, secară și orz.

Aceste produse afectează atunci când persoana în cauză suferă și de intoleranță la gluten, putând dezvolta mai multe complicații, printre care se numără și un risc crescut de instalare a tiroiditei Hashimoto sau a bolii Basedow Graves.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page