Press "Enter" to skip to content

A amestecat bicarbonat de sodiu cu apă şi a pulverizat pe plante. Ce s-a întâmplat în câteva zile

Bicarbonatul de sodiu a devenit în ultimii ani un ingredient extrem de util pentru casă, existând numeroase trucuri care pot fi puse în practică pentru a obține rezultate spectaculoase. Un astfel de truc este și cel în care se amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și se pulverizează pe plante. Vei observa un efect important mai ales dacă ești pasionat de grădinărit.

Efectul nebănuit al unui amestec de bicarbonat de sodiu cu apă pentru plante

Sunt deja cunoscut minunile pe care le poate face bicarbonatul de sodiu atunci când este utilizat pentru curățarea și igienizarea spațiilor din casă, în special bucătăria și baia, dar și pentru efectul de a elimina mirosurile neplăcute. Totuși, acest ingredient este extrem de util și în grădină. Un amestec de bicarbonat de sodiu și apă poate fi aplicat pe plante pentru un efect nebănuit.

Există o serie de modalități de a susține creșterea și dezvoltarea armonioasă a plantelor, astfel încât acestea să nu fie afectate de dăunători, principalii responsabili ai pierderii acestora. Iar bicarbonatul de sodiu folosit în grădină te poate ajuta să te bucuri de florile, legumele și alte plante care se regăsesc în grădina ta. Dacă, de exemplu, îți dorești să te bucuri de flori frumoase, iar plantele să înflorească mai repede, utilizează următorul truc.

Cum faci ca plantele să înflorească mai repede, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Grădina este cu adevărat o oază de liniște și relaxare pentru mulți dintre noi. Iar plantele verzi și florile frumos înflorite reprezintă detaliile care îi construiesc frumusețea. Pentru a te putea bucura de toate acestea însă este nevoie să apelezi și la unele trucuri de grădinărit. Vei avea nevoie de un amestec simplu, dar eficient.

Așadar, pentru ca florile tale să înflorească mai repede și deci să te bucuri mai curând de culoarea lor, dizolvă o lingură de bicarbonat de sodiu la un litru de apă și apoi utilizează această soluție pentru a pulveriza zilnic pe flori. Astfel, plantele tale cu flori vor fi mult mai frumoase și viu colorate.

Utilizări importante ale bicarbonatului în grădină

Un alt truc extrem de util pentru pasionații de grădinărit, care implică și banalul ingredient din bucătăria noastră, vizează eliminarea buruienilor. Toți cei care îngrijesc grădina știu cât de dificilă este să scape de aceste plante, motiv pentru care metoda simplă cu bicarbonat de sodiu poate fi extrem de eficientă.

Buruienile au, în general, rădăcini adânci, fiind greu de eliminat fără un agent erbicid chimic. Totuși, pentru a nu introduce substanțe chimice în pământ poți apela la o metodă ieftină și sigură. Bicarbonatul de sodiu poate fi extrem de eficient în combaterea buruienilor, dat fiind faptul că un mediu bogat în sodiu nu este pe placul acestor plante. Tot ceea ce trebuie să faci este să presari puțină pudră de bicarbonat peste buruienile care cresc în grădină sau chiar în crăpăturile aleilor ori alte zone infestate. Evită însă acest truc pentru buruienile din paturile de flori de grădină, el putând să ucidă și restul plantelor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page