Press "Enter" to skip to content

A murit cunoscutul umorist, dramaturg și jurnalist radio din Cluj, Cornel Udrea

Cornel Udrea, cunoscut umorist, dramaturg și jurnalist radio din Cluj, a murit la vârsta de 77 de ani. Acesta a decedat în noaptea de 10 spre 11 aprilie, anunțul fiind făcut de Radio Cluj, post la care acesta a lucrat.

Cornel Udrea a absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din Cluj, promoția 1964. Și-a continuat studiile la Facultatea de Filologie din Cluj, pe care a absolvit-o în anul 1969. La un an de la terminarea facultății, a lucrat ca redactor la Radio Cluj.

Vreme de mai multe decenii, Cornel Udrea s-a identificat cu mai multe emisiuni emblematice pentru Radio Cluj. Amintim doar „Umorul de la A la Z” și „Radioduminica”. De asemenea, a realizat transmisiuni sportive și zeci de spectacole cu public.

Scriitorul Cornel Udrea a debutat în editorial în 1972, cu un volum de poezii, „Iasomia”. Volumul „Obiceiuri de nuntă la cangurii șchiopi”, apărut în 1979, și de atunci în nu mai puțin de 16 ediții, avea să-l consacre definitiv și să-l impună printre cei mai inspirați și rafinați autori de literatură umoristică.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page