Press "Enter" to skip to content

ACCIDENT groaznic la Festivalul Oktoberfest din Capitală. Un tobogan gonflabil s-a prăbușit cu 12 copii

Alertă în Capitală, sâmbătă după-amiaza! Un tobogan în care se aflau 12 copii s-a răsturnat la Festivalul Oktoberfest.

„Piața Constituției, OktoberFest – un tobogan gonflabil mare a fost luat de vânt cu tot cu copiii care se jucau. 3 copii răniți. Ancorarea era făcută cu câteva cărămizi, o rafală de vânt mai puternică a răsturnat practic tot ansamblul”, a scris pe Facebook George Epurescu, prim-vicepreședinte al Federația Sindicale Hermes.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a transmis că oamenii legii s-au sesizat din oficiu cu privire la acest incident grav.

„La data de 28 octombrie 2023, în jurul orei 14.10, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciul, în zona unui eveniment din Sectorul 5, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un tobogan gonflabil amenajat, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, s-ar fi răsturnat.

Polițiștii au solicitat, de îndată, la fața locului să se deplaseze mai multe echipaje de prim-ajutor, existând posibilitatea să fie copii prinși în interiorul acestuia. În urma verificărilor efectuate au fost găsiți patru minori, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, răniți ușor, care au necesitat îngrijiri medicale. Cei patru minori, însoțiți de părinții acestora, au fost transportați la unități medicale, pentru a li se acorda îngrijiri medicale suplimentare.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 17, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul și luării măsurilor legale”, informează Poliția Capitalei.

Starea copiilor prăbușiți cu toboganul la Oktoberfest

Potrivit unor surse din serviciile de intervenție, citate de G4Media, un copil de 7 ani prezintă o lovitură în zona bărbiei, un copil de 4 ani are o lovitură în zona capului, un copil de 8 ani acuză dureri la un braț iar un altul de 10 ani acuză dureri în zona toracică.

Cei patru copii au fost duși la spitalele Grigore Alexandrescu, Marie Curie și Bagdasar Arseni pentru investigații.

Paramedicii au fost solicitați prin numărul unic de urgență, 112, iar la fața locului au ajuns un echipaj de la Serviciului de Ambulanță București Ilfov și unul de la SMURD.

Din primele informații, doi copii au fost transportați la spital, posibil și un al treilea, dar nu în stare foarte gravă. Unul singur avea un traumatism cranio-cerebral, conform surselor medicale.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page