Press "Enter" to skip to content

Acoperământul Maicii Domnului 2022. Ce NU ai voie să faci la sărbătoarea închinată Fecioarei Maria

Acoperământul Maicii Domnului 2022. Ce NU ai voie să faci la sărbătoarea Pocroavelor, de pe 1 octombrie 2022.

În fiecare an, la data de 1 octombrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Acoperământul Maicii Domnului, această sărbătoare fiind unul din Praznicele Împărătești închinate Fecioarei Maria.

Ce să faci de Acoperământul Maicii Domnului pentru a avea parte de noroc?

Pe lângă lucrurile care sunt interzise pe 1 octombrie, de Acoperământul Maicii Domnului, există o serie de tradiții care s-au transmis din generație în generație și pe care credincioșii le respectă pentru a atrage norocul și belșugul în viețile lor.

Astfel, de Acoperământul Maicii Domnului se spune că este bine ca gospodinele să pregătească plăcinte cu mere sau dovleac și să le împartă celor nevoiași, cu ocazia acestei sărbători fiind pomeniți și cei care au trecut la cele veșnice.

Femeile care își doresc o căsnicie fericită ar trebui să poarte podoabele de la nuntă. În plus, se spune că rugăciunile închinate Fecioarei Maria sunt ascultate astăzi, iar credincioșii ar trebui să le rostească pentru a avea parte de noroc și sănătate.

Acoperământul Maicii Domnului 2022. Ce NU ai voie să faci în această zi

Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului NU trebuie să te prindă certat cu aproapele tău. Cine se ceartă în această zi de sărbătoare atrage ghinionul asupra sa.

Pocroavele sau Acoperământul Maicii Domnului este zi de odihnă, NU se muncește la câmp sau prin case fiindcă altfel te îmbolnăvești și atragi relele.

Ca și la alte sărbători, în ziua sărbătoarea Acoperământuluiui Maicii Domnului, NU se spală, nu se calcă și nu se mătură în casă.

Acoperământul Maicii Domnului 2022. Tradiții și superstiții

  • Sărbătoarea Acoperământulul Maicii Domnului mai este cunoscută în popor şi sub denumirea de Pocroave.
  • Potrivit tradiţiei populare, Acoperământul Maicii Domnului reprezintă pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece şi acoperirea pământului cu brumă, relatează adevărul.ro.
  • În unele sate din România se crede că părul care se taie la sărbătoarea Acoperământulul Maicii Domnului rămâne conectat cu corpul și de aceea nu se arde și nu se aruncă, fiindcă poate fi luat de vrăjitoare sau de oamenii care se ocupă cu lucruri obscure.
  • Se crede că fetele care se roagă în ziua Acoperământului Maicii Domnului sunt învăluite de puterea divină și le crește părul sănătos.
  • Creștinii care țin post în ziua Acoperământului Maicii Domnului sunt lecuiți de boală și necazuri.
  • În popor se ma spune că fetele care sunt împodobite astăzi pentru nuntă au parte de o căsnicie lungă şi fericită.
  • În unele sate, la sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, vitele sunt stropite cu apă sfinţită, pentru a fi ferite de boli în sezonul rece.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page