Press "Enter" to skip to content

Acord politic între Rusia și Ucraina de încetare a războiului. Urmează o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

A trecut mai bine de o lună de când Rusia a atacat pentru prima dată Ucraina, însă acum, veștile bune au început să apară. Potrivit ultimelor informații venite chiar din Rusia, urmează un acord politic între cele două țări aflate în conflict și totodată o întânire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. Este anunțul momentului despre război!

  • Se termină războiul?
  • Anunț de utim moment despre conflictul ruso- ucrainean

De o lună, de când a izbucnit războiul, veștile proaste au fost pe ordinea zilei, însă acum, lucrurile se îndreaptă spre bine, potrivit ultimelor informații venite din Rusia, dar și din Ucraina totodată. Iată ce anunț de ultim moment a venit din partea oficialilor ruși!

Acord politic între Rusia și Ucraina de încetare a războiului. Urmează o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

Potrivit ultimelor declarații și informații despre războiul dintre cele două țări afalte în conflict, delegaţia rusă urmează să elaboreze un acord politic care să includă elemente stabilite cu Kievul, ba mai mult va propune un summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Întâlnirea între cei doi președinți ar urma să aibă loc imediat după ce tratatul va fi pregătit pentru a intra în vigoare, asfel că un oficial din Rusia a vorbit pe larg despre acest aspect privind războiul ruso-ucrainean.

„Vom aplica o strategie în două etape pentru reducerea conflictului: una dintre etape este de tip militar, iar a doua este la nivel politic. Discuţiile au fost consistente şi constructive. Propunerile părţii ucrainene vor fi analizate în viitorul apropiat, vor fi transmise preşedintelui Rusiei şi vom oferi un răspuns. După discuţiile substanţiale de astăzi, am stabilit să propunem o soluţie politică şi este posibilă o întâlnire la nivel de preşedinţi pentru iniţierea tratatului”, a declarat Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse.

Întâlnirea dintre cei doi președinți, din ce în ce mai așteptată

Atât din partea Rusiei, cât și din partea Ucrainei, toți delegații, cât și mulțimele de oameni, așteaptă cu nerăbdare întâlnirea dintre Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, cu speranța că războiul o să înceteze chiar în cel mai scurt timp.

„Rezultatele reuniunii de astăzi, de la Istanbul, sunt suficiente pentru o întâlnire la nivel de şefi de stat”, a afirmat, la rândul său, David Arahamia, unul dintre membrii delegaţiei Ucrainei.

De asemenea, reamintim că până azi, Rusia a respins ideea unui summit între cei doi preşedinţi, explicând că mai întâi trebuie să avanseze negocierile, iar abia apoi ar fi posibil acest lucru.

„Negocierile pe tema unui acord privind neutralitatea şi privind statutul non-nuclear al Ucrainei intră într-o etapă practică; pentru creşterea încrederii, s-a decis reducerea în mod radical a activităţilor militare în direcţia oraşelor Kiev şi Cernigău (Cernihiv)”, a declarat, la Istanbul, adjunctul ministrului rus al Apărării, Aleksandr Domin.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page