Press "Enter" to skip to content

Ajutor pentru acești români, în prag de sărbători. Cine sunt beneficiarii

Veste bună din partea administrațiilor publice locale din țară pentru cetățeni, în prag de sărbători. Este o perioadă frumoasă, dar grea pentru mulți dintre români care nu au ce să pună pe masa de sărbători. Din acest motiv, mai multe primării din țară s-au organizat, în funcție de buget, și acordă un sprijin celor nevoiași.

Tichete sociale pentru români, în prag de sărbători

În pragul sărbătorilor de iarnă, mai multe administrații locale împart tichete sociale pensionarilor. Scumpirile din ultima vreme le-au îngreunat viața pensionarilor cu pensii mici care și așa plăteau o mare parte din bani pentru medicamente și întreținere.

Ei vor primi tichete sociale de la Primărie, prin programul Sărbătoarea Crăciunului 2021. Valoarea unui tichet este de 10 lei, iar fiecare pensionar va primi un anumit număr de tichete, în funcție de bugetul stabilit de Primăria de care aparține.

Tichetele sociale pot fi acordate de două ori pe an, la Paște și la Crăciun, cu valoarea totală de 100 de lei și pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, medicamente, haine sau încălțăminte.

Până acum, măsura a fost implementată în mai multe orașe din țară, dintre care: Iași, Brașov, Slatina, Techirghiol, Năvodari, Baia Mare, Medgidia.

Cei care s-au înscris din octombrie pe listele de la primăriile de care aparțin, primesc tichetele chiar în aceste zile, pentru a avea timp să-și facă cumpărăturile pentru masa de Crăciun.

La Iași, anul acesta, autoritățile au mărit valoarea tichetelor cu 30 de lei faţă de anul trecut, când aceasta a fost de 70 de lei de persoană. Pensionarii își vor putea cumpăra din tichete nu doar produse alimentare, ci și medicamente, haine sau încălțări.

Valoarea carnetului este de 100 de lei, conține 10 tichete a câte 10 lei fiecare, iar cu aceste tichete își pot achiziționa de la produse alimentare, produse farmaceutice, îmbrăcăminte, încălțăminte, de la aproximativ 400 de magazine, a declarat Luminița Munteanu, director executiv Direcția de Asistență Socială Iași.

Tichete sociale de 50 de lei la Baia Mare și Medgidia

La Baia Mare, aproximativ 9000 de pensionari și persoane cu dizabilități primesc zilele acestea tichete valorice de 50 de lei din partea administrației locale, prin Direcția de Asistență Socială. Și Primăria orașului Medgidia distribuie tichete sociale în prag de sărbători categoriilor de persoane defavorizate. Valoarea unui astfel de tichet este de 50 de lei.

Potrivit unui proiect de lege, în viitor, pensionarii ar putea primi bonuri de masă cu valoarea de 15 lei. De acestea vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page