Press "Enter" to skip to content

Alertă cod galben de ninsori și viscol de la ANM. Zonele unde se va depune strat consistent de zăpadă

O alertă cod galben de ninsori și viscol a fost emisă sâmbătă dimineața de specialiștii de la ANM. În unele zone se va depune strat consistent de zăpadă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineața, o alertă cod galben de ninsori și viscol. În unele zonele din țară se va depune strat consistent de zăpadă.

Cod galben de ninsori și viscol emis de ANM. Zonele unde se va depune strat de zăpadă

Încă de vineri, meteorologii ANM avertizau că schimbările vremii sunt iminente în orele următoare, pe măsură ce un ciclon polar pătrunde în România. Se pare că acest fenomen va aduce ninsori în zonele montane și ploi abundente în celelalte regiuni ale țării.

De altfel, specialiștii au revenit în cursul dimineții zilei de sâmbătă, 11 noiembrie, cu alerte de ninsori și viscol. Un prim cod galben va fi în vigoare din 11 noiembrie, ora 17.00, până pe 12 noiembrie, ora 08.00. Avertizarea se referă atât la fenomene de iarnă, cât și la vânt puternic.

În acest interval, vântul va avea intensificări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei, cu viteze de 55…65 km/h și izolat peste 70 km/h. ANM anunță că în zona montană vor fi precipitații mixte.

Treptat, la peste 1400 m vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ (20…30 l/mp). Se va depune strat de zăpadă mai consistent în Carpații Orientali. La munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…100 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

”Unele intensificări ale vântului cu viteze de 45…55 km/h vor fi și în restul teritoriului. În dimineața zilei de duminică în zonele joase din estul Transilvaniei și Maramureș, trecător vor fi precipitații mixte”, mai spun meteorologii.

Ninsorile și viscolul continuă și duminică

Duminică, vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei. Se vor raporta viteze de 55…65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În același timp, în zona Carpaților Orientali va continuă să ningă abundent. Aici, stratul de zăpadă va mai crește. Tot la munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…110 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

În Capitală, sâmbătă, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea, când la rafală se vor atinge viteze în general de 55…60 km/h. Cerul va prezenta înnorări la începutul intervalului, când trecător va ploua slab, apoi se va degaja treptat. Temperatura minimă va fi de 4…6 grade.

Și duminică vremea va fi mohorâtă în București în cea mai mare parte a intervalului. Vântul va avea rafale în general de 55…60 km/h. Cerul va fi variabil
spre mai mult senin, iar temperatura maximă va fi de 14…15 grade.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page