Press "Enter" to skip to content

Alimentele pe care nu trebuie să le consumi în Postul Paștelui. De ce nu sunt recomandați covrigii calzi

Ne aflăm în Postul Paștelui, însă puține persoane știu care sunt produsele de care trebuie să ne ferim în această perioadă. Covrigii calzi nu sunt recomandați la început. Medicii nutriționiști recomandă ce să mâncăm atunci când simțim nevoia de ceva dulce.

  • Ce nu trebuie să le consumi în Postul Paștelui
  • Iată alimentele care nu sunt recomandate!

Puține persoane știu care sunt alimentele de care trebuie să ne ferim în cel mai lung post din an. Nutriționiștii spun de ce nu sunt buni covrigii calzi, dar și ce alimente trebuie să evităm în această perioadă.

Ce nu trebuie să le consumi în Postul Paștelui

Oana Ciuhureanu, medicul nutriționist a mărturisit pe care sunt produsele pe care trebuie să le evităm în Postul Paștelui. Doctorii susțin că în această perioadă trebuie să stăm departe de pateurile vegetale sau de mezelurile vegetale pentru că acestea conțin potențiatori de gust. Nici sucurile nu trebuie consumate foarte des.

„Covrigul nu este o variată sănătoasă. Un covrig conține aproximativ 300 de calorii, iar din punct de vedere nutrițional, este nul. Conținutul de făină, margarină, ulei, zahăr, sare și potențiatori de gust îl fac să fie chiar toxic pentru sănătate.

O cantitate în exces poate pe viitor să ne dea multe probleme metabolice. Dacă am mânca în fiecare zi un covrig ne putem alege cu hipertensiune, mai ales că au o cantitate foarte mare de sare”, a declarat Oana Ciuhureanu la Antena 3.

Ce alimente trebuie să consumi în Postul Paștelui

Specialiștii susțin că dulciurile vegetale nu trebuie mâncate în această perioadă, iar produsele dulci au o cantitate foarte mare de zahăr, iar dacă vrei să mănânci ceva dulce. Poți încerca terciul de ovăz sau batoane cu cereale deoarece nu au o cantitate atât de mare de zahăr.

Mai poți încerca și o felie de pâine integrală cu dulceață făcută în casă, sau alimente precum fasole, ciuperci humus sau năut. Doctorii recomandă o cantitate mare de proteină în Postul Mare, astfel că ciorbele și supele sunt indicate.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page