Press "Enter" to skip to content

Alimentul care reprezintă un mare pericol vara. Dr. Tudor Ciuhodaru: „Nu vă jucați cu așa ceva!”

A sosit vara, anotimpul în care românii pun pe masă diferite produse de sezon, însă fără a gândi dacă se expun sau nu vreunui pericol. Ei bine, doctorul Tudor Ciuhodaru a tras un semnal de alarmă. Iată care este alimentul cel mai nociv în acest sezon estival. Nu te așteptai la un astfel de răspuns!

  • Aliment periculos pentru sănătate
  • Este nociv vara

Știm cu toții că fructele și legumele sunt la mare căutare, astfel că fix un aliment din aceste categorii este cel care poate fi nociv și poate duce chiar și la moarte dacă lucrurile se complică. Nu e de joacă cu el!

Alimentul periculos vara aceasta. Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă

Cu siguranță v-am atras atenția și v-am făcut curioși, așa că vă spunem că nu este de joacă cu ciupercile. Da! Într-adevăr este o legumă apreciată de mulţi dintre noi, bogată în proteine şi deseori pe mesele românilor, însă poate fi un real pericol pentru sănătate vara, asta dacă nu ştim cum să o alegem.

Doctorul Tudor Ciuhodaru a avertizat că în această perioadă numeroase persoane ajung la spital cu intoxicație de ciuperci, asta din cauza unui consum exagerat sau fiindcă a cules din pădure fără a fi documentat dacă este un aliment comsetibil sau otrăvitor.

„Intoxicația cu ciuperci poate fi mortală. Mulți pacienți au ajuns la urgențe. Toți au mâncat ciuperci culese din pădure sau/și comercializate pe trotuar fără aviz fitosanitar. Nu vă jucați cu așa ceva. (…) Educația pentru sănătate poate face diferența dintre viață și moarte”, a explicat conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, medic medicină de urgenţă.

Intoxicația cu ciuperci poate fi mortală

Sunt numeroase persoane care ajung la spital din cauza ciupercilor, mai ales acum că din moment în moment apar tot mai multe soiuri prin păduri, ceea ce-i atrage pe români să meargă și să culeagă în loc să dea banii pe ele.

Mulți nu știu însă că intoxicația alimentară cu ciuperci poate fi fatală, așa cum chiar medicul Tudor Ciuhodar a tras un semnal de alarmă asupra acestui aspect.

„Ne putem gândi la intoxicația cu ciuperci atunci când apar stări de greață, vomă, creșterea ritmului respirației, transpirație, salivație abundentă, amețeli, slăbiciune, tulburări de vedere, îngustarea pupilelor, dureri abdominale, diaree. (…) Gravitatea intoxicaţiei depinde de specia de ciupercă și reactivitatea individuală. Copiii și cei cu patologie asociată hepato-renală pot face adesea formele clinice grave cu evoluție spre comă hepatică, de multe ori cu sfârșit letal”, a atenţionat dr. Tudor Ciuhodaru.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page