Press "Enter" to skip to content

Anunț ANM. Cod portocaliu de viscol puternic şi precipitaţii abundente în mai multe județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cod portocaliu de viscol puternic și precipitații abundente în România! Ce județe din țară sunt vizate de avertizarea specialiștilor, dar și până când. Cod galben de vânt și ploi în unele zone.

  • Anunț ANM
  • Cod portocaliu de viscol puternic și precipitații abundente

Românii s-au bucurat o perioadă de temperaturile ridicate pentru luna ianuarie, însă iarna își va face simțită prezența. Meteorologii au anunțat viscol, precipitații și vânt! Pentru ce județe este valabilă avertizarea.

Cod portocaliu de viscol puternic și precipitații abundente în mai multe zone din România

Potrivit informațiilor oferite de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), codul portocaliu de viscol puternic și precipitații abundente este valabil pentru 10 județe din România. Codul galben de ploi și vânt va afecta Doborogea, nordul Olteniei și zonele de munte până sâmbătă, 21 ianuarie.

Avertizarea meteorologilor cu privire la codul portocaliu de viscol și precipitații a fost făcută pentru județele Prahova, Dâmbovița, Brașov, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Caraș-Severin, Alba, Vâlcea și Argeș.

Specialiștii au anunțat că precipitațiile mixte de lapoviță, ninsoare și ploaie vor fi prezente în zonele joase de relief din vestul României, nord-vest, dar și centru, pe data de 20 ianuarie, vineri.

Zona Carpaților Meridioonali este afectată de precipitații abundente și se vor înregistra cantități de 50-70 litri/mp. De mâine va ninge local la altitudini de peste 1.200 de metri, conform meteorologilor.

Unde va fi viscol puternic

În cursul zilei de mâine va fi viscol puternic în zonele înalte de peste 1.700 de metri, iar vântul va sufla cu peste 100-110 km/h. De asemenea, vizibilitatea va fi una redusă din cauza vremii și a condițiilor.

Până la ora 02:00, 21 ianuarie, este în vigoare un cod galben de precipitații în zonele montane, dar și în nordul Olteniei. Va ploua la alitutidini de peste 1.7000 de metri, iar la munte există șanse să se depună zăpada.

În Dobrogea, vântul va avea intensificări și va sufla cu 55-65 km/h. În zona montană, acesta va depăși 70-90 km/h. Unii români se vor bucura de zăpadă, după temperaturile de primăvară înregistrate după Revelion.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page