Press "Enter" to skip to content

Anunț ANM! Cum va fi vremea de sărbători în 2023. Specialiștii au făcut anunțul mult așteptat: „Lapoviță și ninsoare”

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un nou anunț de ultimă oră despre vremea din următoarele zile. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor de iarnă din acest an. Iată cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în 2023!

  • Cum va fi vremea de sărbători în 2023
  • Meteorologii ANM au făcut anunțul mult așteptat

Românii sunt deja cu gândul la sărbătorile de iarnă, dar nici această perioadă nu este prea departe. Astfel că, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea în perioada imediat următoare.

Cum va fi vremea de sărbători în 2023

În urmă cu puțin timp, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a precizat că, pentru perioada sărbătorilor de iarnă din 2023, este mult prea devreme să ne pronunțăm din punct de vedere al vremii.

Însă, până atunci, specialistul ANM a precizat că în zilele imediat următoare vom avea parte de o vreme destul de caldă pentru perioada în care ne aflăm, în timp ce weekend-ul acestei săptămâni aduce o răcire bruscă a vremii.

Până atunci însă, vorbim astăzi de o vreme mai caldă, 14 grade în București, mâine ne apropiem de normalul termic, 4…13 grade, joi 3…10 grade Celsius.

Vineri vom avea din nou o ușoară creștere, până la 15…16 grade, pentru ca sâmbătă și duminică din nou să consemnăm o scădere semnificativă, o răcire semnificativă cu doar 2 până la 9 grade Celsius la nivelul maximelor, iar duminică chiar maxime mai coborâte, de -5 până la 5 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, potrivit Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea în acest weekend în țară

În schimb, vom avea parte și de precipitații sub formă de ploaie în zonele joase de relief. Ei bine, la munte vorbim de ninsori predominante asociate și cu intensificări ale vântului și cu rafale de 80-90 km/h.

Valori ale cantităților de precipitații sub formă de ploaie în zonele joase de relief, 15…20 de litri, în timp ce la munte vorbim de ninsori predominante asociate și cu intensificări ale vântului și cu rafale de 80-90 km/h.

În weekend este posibil să predomine, în cea mai mare parte a țării, precipitațiile și să consemnăm din nou lapoviță și ninsoare nu numai în zona montană înaltă ci și în zonele mai joase de relief„, a mai spus directorul ANM.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page