Press "Enter" to skip to content

Anunț ANM. Val de aer tropical în mijlocul iernii! Vremea se schimbă radical în România

Deși mulți români așteaptă cu nerăbdare zăpada, veștile specaliștilor nu sunt bune. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat val de aer tropical în mijlocul iernii. Vremea se schimbă radical în țară. Ce temperaturi vor înregistra termometrele.

  • Anunț ANM
  • Val de aer tropical
  • Vremea se schimbă radical

Chiar dacă suntem deja la jumătatea lunii ianuarie, iarna nu prea își face simțită prezența în țara noastră. În ultima vreme, temperaturile au fost mai ridicate decât în mod normal. Ce au anunțat specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Meteologii au anunțat val de aer tropical în România

Vremea se schimbă din nou în România! Meteorologii au anunțat că temperaturile vor fi și mai ridicate în toată țara! Valorile termice vor depăși cu mult peste cele normale pentru luna ianuarie.

Potrivit specialiștilor, termometrele vor ajunge să înregistreze în această perioadă chiar și 20 de grade Celsius în sud-estul României. Vremea va fi mult mai caldă din cauza valului de aer tropical.

Românii nu se vor bucura de zăpadă prea curând. Dacă în anii trecuți ningea chiar și de sărbători, de Crăciun și Revelion nu a fost nici urmă de ninsoare.

Meteorologii anunță că temperaturile de primăvară își fac apariția de marți la noi în țară. De mâine, valorile termice vor ajunge chiar și la 17 grade. Miercuri și joi vor fi între 11 și 20 de grade.

Ce a anunțat un meteorolog

Ilie Nicolae, meteorolog român, a postat un mesaj pe Facebook prin intermediul căruia a anunțat că în valorile termice apropiate de cele normale pentru această perioadă au ajuns la final, mai ales în regiunile extracarpatice.

„Perioada caracterizată cu valori termice apropiate de normal, îndeosebi ziua, în majoritatea regiunilor extracarpatice, este la final. Conform materialului de prognoză realizat de către ICON (13.01.2023, 12 UTC valabil pentru 17.01.2023, 12 UTC via meteologix.com), spațiul geografic al României va fi în calea unei advecții de aer cald, de natură tropicală. Rezultatul acestei advecții va fi asociată cu abateri termice de până la 7 – 12C în raport cu media climatologică 1991 – 2020”, a scris meteorologul Ilie Nicolae pe Facebook.

Românii trebuie să se aștepte la o vreme mai caldă decât cea obișnuită pentru această perioadă. Rămâne de văzut dacă va ninge sau nu iarna aceasta la noi în țară.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page