Press "Enter" to skip to content

Anunț important pentru români! Marcel Boloș a transmis cu cât vor crește pensiile

Marți, 12 septembrie, ministrul Finanțelor a explicat cu cât se vor majora pensiile românilor de anul viitor.

Marcel Boloș a estimat procentul cu care vor fi mărite pensiile.

Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

În luna mai, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, sublinia faptul că evaluarea dosarelor de pensie era una dintre prioritățile cheie ale acelui moment. Tot atunci, el a mai sugerat că, în viitorul apropiat, românii ar putea beneficia de pensii mai generoase.

,,Evaluarea dosarelor de pensie este pe departe cel mai important obiectiv al Casei Naționale de Pensii în perioada imediat următoare ținând cont de faptul că acestă operațiune este premergătoare recalculării în vederea eliminării inechităților acumulate de-a lungul timpului în sistemul public de pensii. ”, a transmis Daniel Baciu, conform spynews.ro.

Acum, Marcel Boloș a venit cu preconizări în privința procentului cu care vor fi majorate pensiile românilor.

Conform ministrului, există resurse financiare suficiente în vederea măririi pensiilor, așa că procentul ar putea fi unul semnificativ, având în vedere că se estimează o creștere de ordinul miliardelor.

,,Sunt bani pentru creşterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei.(…) În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare.”, a spus ministrul Finanțelor, la Antena 3 CNN.

Marcel Boloș a vorbit și despre pensiile speciale

Totodată, șeful Finanțelor a oferit două scenarii posibile în vederea majorării pensiilor:

Prima variantă ar consta în indexarea cu rata inflației, în luna martie. Acest lucru este recomandat și de către Banca Mondială.

O a doua variantă ar fi recalcularea după o nouă formulă a celor cinci milioane de pensii, o formulă existentă în Legea Pensiilor.

În plus, Boloș a mai spus că punctul de pensie se va situa undeva între 40% sau 45% din salariul mediu brut, care este stabilit în fiecare an prin legea bugetului.

Nu în ultimul rând, oficialul a adus în discuție și pensiile speciale, care riscă să fie impozitate cu un procent considerabil.

„Impozitarea cu 20%-25% a pensiilor speciale, să zicem, dar procentul îl definim prin calcule de sustenabilitate pe care le facem. Comisia Europeană a cerut impozitare pe toată pensia. Până la urmă, Comisia are ultimul cuvânt în privinţa validării acestor procente.”, a mai explicat ministrul Finanțelor, potrivit sursei citate.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page