Press "Enter" to skip to content

Anunț important pentru români! Toți beneficiarii cardurilor de energie trebuie să știe

Anunț important pentru români! Beneficiarii cardurilor de energie trebuie să știe. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a făcut publică o serie de măsuri esențiale pentru continuarea sprijinului în plata facturilor.

  • Anunț pentru beneficiarii cardurilor de energie
  • Vești bune

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că românii vor continua să primească sprijin pentru plata facturilor la încălzire și energie în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024.

Anunț pentru beneficiarii cardurilor de energie

Această măsură vine ca urmare a modificărilor legislative și a necesității de a asigura protecția celor vulnerabili în fața creșterilor de prețuri.

Astfel, beneficiarii care au primit ajutor în toamna lui 2023, inclusiv cei care utilizează lemne pentru încălzire, vor continua să primească sprijinul necesar în primăvara lui 2024.

„Drepturile de ajutor de încălzire, acordate în toamna lui 2023, inclusiv pentru cei care utilizează material lemnos, în perioada rămasă din sezonul rece din primăvara lui 2024, vor fi menținute în plată Guvernul a aprobat menținerea în plată, la același nivel, a drepturilor de ajutor de încălzire și suplimentului pentru energie pentru perioada rămasă din sezonul rece 2023-2024, în contextul modificărilor legislative survenite în ultima perioadă”, se arată pe pagina oficială de Facebook a MMSS.

Noua legislație, inclusiv Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), se va aplica doar pentru cererile depuse după data de 1 ianuarie 2024, asigurând astfel continuitatea sprijinului pentru cei care au beneficiat deja de acest ajutor.

„Cererile soluționate în toamna anului 2023, cu precădere cele referitoare la sumele acordate în vederea achiziționării de material lemnos, se mențin în plată, în aceleași condiții, și în primăvara anului 2024. Astfel, noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie, prevăzute de Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), care a înlocuit Venitul Minim Garantat (VMG), se vor aplica doar pentru solicitanții care au depus cereri de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie după data de 1 ianuarie 2024”, au adăugat reprezentanții Ministerului Muncii.

Cum se poate evita impactul majorării

Pentru a evita impactul majorării cu 13,8% a punctului de pensie, Guvernul a luat măsuri pentru a proteja drepturile deja stabilite și plătite în ceea ce privește ajutoarele pentru încălzire, în special pentru cei care se bazează pe lemne sau alte surse solide ori petroliere pentru încălzire.

De asemenea, se va aplica o scutire de la plata debitelor pentru cei care au fost deja identificați ca beneficiari și au acumulat datorii, asigurându-se astfel că aceștia nu vor fi supuși unor dificultăți financiare suplimentare.

„Măsura aplicată vine în sprijinul celor aflați în dificultate financiară, mai ales că o mare parte a beneficiarilor de ajutor pentru încălzire și a suplimentului pentru energie fac parte din categoria pensionarilor și a familiilor cu copii, aceștia fiind cei mai afectați în condițiile în care nu vor mai putea beneficia de aceste măsuri de protecție”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat că aceste măsuri sunt menite să ofere sprijinul necesar celor mai vulnerabili, cum ar fi pensionarii și familiile cu copii, în fața dificultăților financiare în creștere.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page