Press "Enter" to skip to content

Aparatul din casa ta care consumă într-un minut cât 30 de becuri. Și vara, și iarna

Un anume aparat din casa ta consumă într-un minut cât 30 de becuri. Și vara, și iarna. Iată despre ce e vorba.

Aparatul din casa ta care consumă într-un minut cât 30 de becuri. Și vara, și iarna

Criza energetică pe care o traversează Europa, deci şi ţara noastră, i-a afectat foarte mult pe români, mai ales de când preţurile la energie au luat-o razna. Prin urmare, aşa cum era de aşteptat, oamenii caută soluţii prin care să facă economie la consumul de curent electric prin diverse metode. De exemplu, puteți să țineți cont că un anume aparat din casă consumă într-un minut cât 30 de becuri.

Chiar dacă mulți se gândesc la faptul că este util doar pe timpul verii, unii oameni îl folosesc și iarna, setând aparatul să emane aer cald, în loc de aer rece. Ați ghicit, este vorba despre aparatul de aer condiționat. Pentru a alege cel mai bun aparat de aer condiționat este important să ții cont de puterea în KW de care dispune și de clasa energetică de care aparține. Astfel, nu vei avea parte de surprize prea mari când vor veni facturile de energie electrică, a relatat substantial.ro. Ca idee, electronicele și electrocasnicele care aparțin clasei A+ sau A vor avea un consum cu 40% mai mic decât cele din categorii precum B, C sau D. Așa se face că un aparat de aer condiționat de clasa energetică A va consuma doar 1080 wati/oră, față de unul clasa C sau D care va consuma 1250-1500 wati/oră, potrivit sursei.

Potrivit unui calcul, un aparat de aer condiţionat încarcă, lunar, factura la energie electrică cu o sumă de aproximativ 150 lei, dacă este folosit 180 de ore pe lună.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page