Press "Enter" to skip to content

Au pus 3300 de nou-nascuti si copii in cutii si i-au bagat intr-un avion, ce s-a intamplat cu ei peste numai cateva ore e incredibil

In perioada 3-6 aprilie 1975, un numar impresionant de 3300 de nou-nascuti si copii au fost transportati din Saigon catre destinatii precum Statele Unite, Canada, Australia si Franta. Se pare ca aceasta a fost una dintre cele mai mari operatiuni de salvare a copiilor din lume si a fost organizata de compania aeriana Pan Am.

Acest zbor a salvat mii de vieti fiindca totul se petrecea in mijlocul razboiului din Vietnam iar voluntarii au adunat toti copiii din orfelinate intr-un singur avion Pan Am. Pe cei mici i-au pus in cutii mici de carton pe care apoi le-au prins de scaune.

Mai apoi aceste cutii au devenit simbolul unor vieti in deplina siguranta, fapt care urma sa devina realitate peste doar cateva ore de zbor.

,,Echipajele Pan Am, care au participat in acele zboruri isi aduc aminte, si acum cu ochii in lacrimi, de copiii, care au fost salvati. Unii din ei au fost imediat adoptati de colaboratorii companiei. Compania aeriana Pan Am nu mai exista de mult, dar datorita acelei operatiuni, a reusit sa schimbe radical viata a mii de copii. Este minunat ca a existat acea companie. Si a fost nemaipomenit ca au existat acele baby-box, cu ajutorul carora copiii au putut fi scosi din ghiarele iadului”, scrie Perfect Media.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page