Press "Enter" to skip to content

Autoritățile pregătesc noi măsuri la nivel național. Premierul Ciucă: “să se preteze la nivelul situației concrete”

Autoritățile pregătesc noi măsuri în pandemie. Sunt vești bune pentru români, mai ales că premierul Nicolae Ciucă a anunțat că am intrat pe o linie descendentă în valul 5. Potrivit spuselor acestuia, se apropie relaxările mult așteptate de către români.

Nicolae Ciucă: Este foarte clar că am intrat pe o linie descendentă

Premierul României anunță că am intrat pe o linie descendentă în valul 5 al pandemiei și că ne apropiem de momentul în care se vor decide relaxări. Urmează o analiză la nivelul Ministerului Sănătății și a celorlalte instituții implicate în gestionarea crizei sanitare. Analiza va avea în vedere datele și situația epidemiologică de după data de 15 februarie 2022.

Nicolae Ciucă a reamintit că la începutul lunii martie vom ieși de sub starea de alertă și se vor impune noi decizii, de această dată, în vederea revenirii la normal.

(…) am intrat pe o linie descendentă şi am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca în perioada imediat următoare, ţinând cont de faptul că la începutul lunii martie urmează să îşi înceteze efectele hotărârea de guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă şi să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situaţiei concrete, a precizat premierul României.

Declarațiile au fost făcute de către premierul Ciucă miercuri, 23 februarie 2022, înainte de ședința de Guvern. Acesta a subliniat că tendința descrescătoare a numărului de infectări ar putea genera un alt set de măsuri pe care guvernanții îl au în vedere.

Ultima măsură va fi scoaterea măștii în interior

Atât premierul României, cât și Ministrul Sănătății, șeful DSU și coordonatorul campaniei de imunizare, au declarat că restricțiile vor fi ridicate treptat și că ultima măsură va fi scoaterea măștii din interior.

Relaxarea măsurilor se va face în cazul în care continuă trendul de scădere a cazurilor și internărilor. Valeriu Gheorghiță a declarat că este recomandat să existe un calendar al măsurilor care vor fi ridicate în funcţie de evoluţia datelor.

Cel mai probabil în următoarea săptămână vom afla oficial ce decizie au luat autoritățile cu privire la criza sanitară. Starea de alertă expiră pe data de 7 martie 2022 și se vehiculează că nu va mai fi prelungită.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page