Press "Enter" to skip to content

Bani de Crăciun pentru pensionari. Ce categorii de seniori vor beneficia de tichetele cadou oferite de municipalitate

Pensionarii din Brașov vor beneficia de un nou ajutor financiar de la municipalitate în prag de sărbători. Mai exact, Direcția de Asistență Socială derulează, cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului, campania „Dar din suflet pentru seniori”, în cadrul căreia vârstnicii vor primi tichete sociale în valoare de 200 de lei.

Bani de Crăciun pentru pensionari. Pentru a beneficia de aceste tichete, seniorii brașoveni trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • au domiciliul stabil în municipiul Brașov;
  • au venituri de până la 1700 lei/lună;
  • au vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data de 31 decembrie 2023 inclusiv;
  • nu au datorii față de bugetul local.

Am pregătit peste 6.000 de tichete valorice care să le aducă un mic ajutor bunicilor brașoveni. Cei care au beneficiat cu ocazia sărbătorilor de Paște de aceste tichete sociale nu mai trebuie să depună nici o cerere. Sunt suficiente actul de identitate și cuponul de pensie în original pentru a ridica tichetele”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu, scrie newsbv.ro.

În cadrul acestui program, vârstnicii vor primi 10 tichete valorice în valoare de 20 lei fiecare, care vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare.

Campania „Dar din suflet pentru seniori” se desfășoară de două ori pe an, de Paște și de Crăciun. Conform reprezentanților Direcției de Asistență Socială, 6.117 de brașoveni au beneficiat de aceste tichete de sărbătorile pascale.

Bani de Crăciun pentru pensionari. Acte necesare

Persoanele care nu au mai beneficiat de acest program, dar îndeplinesc condițiile de eligibilitate, trebuie să depună o cerere la Direcția de Asistență Socială Brașov, însoțită de următoarele documente:

  • actul de identitate (CI sau BI) original
  • cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării,
  • pentru cazul în care nu se pot deplasa, împuternicire olografă însoțită de documente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa, precum și actul de identitate al împuternicitului.

Documentele pot fi depuse și online, pe adresa dasbv@dasbv.ro.

În cazul în care documentele sunt depuse fizic, la sediul instituției, tichetele vor fi eliberate pe loc.

Programul de lucru cu publicul al Direcției de Asistență Socială Brașov este: luni, marți, miercuri,vineri între orele 08:30-15:00 și joi între orele 8.30-17.00.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page