Press "Enter" to skip to content

Boala de care suferea Regina Elisabeta a II-a. Ce s-a întâmplat cu ea în ultimele luni

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. La începutul zilei, medicii au recomandat o monitorizare atentă a acesteia, dar, din nefericire, pe seara, vestea tragică a venit.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață joi, 8 septembrie, dar rămân câteva semne de întrebare cu privire la boala de care suferea aceasta.

Menționăm faptul că în ultimele luni de zile, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost nevoită să renunțe la mai multe activități și totodată a anulat și mai multe întâlniri din cauza stării de sănătate.

CNN amintește că Regina Elisabeta a II-a nu a scăpat nici de infectarea cu noul coronavirus. În februarie 2022, aceasta a fost confirmată pozitiv, însă simptomele au fost unele ușoare, de răceală.

Regina Elisabeta a II-a a resimțit efectele COVID-19

Chiar așa, scrie sursa citată, Regina ar fi resimțit urmările bolii, având în vedere vârsta ei înaintată. Aceasta a anulat participarea la mai multe evenimente și de asemenea nu a ieșit nici public așa cum o făcea în urmă cu ani de zile.

De asemenea, nici măcar la Jubileul de Platină din iunie anul acesta, Regina Elisabeta nu a putut participa. Evenimentul era unul extrem de important și a marcat cei 70 de ani de domnie. Totodată, pentru prima dată în toată activitatea ei, Regina Elisabeta nu a fost prezentă nici la deschiderea oficială a noii sesiuni a Parlamentului, luna trecută, din cauza problemelor de mobilitate.

Problemele de sănătate ale Reginei nu sunt însă doar din acest an. De-a lungul timpului, aceasta a fost internată de mai multe ori în spital și a suferit și câteva intervenții chrurgicale.

Regina Elisabeta a II-a, internată la spital în octombrie 2021

Una dintre cele mai vechi a fost în decembrie 2003, moment în care Regina Elisabeta a fost operată pentru a i se îndepărta un cartilagiu afectat la genunchiul stâng. O operație similară la genunchiul drept avusese loc la începutul aceluiași an.

Zece ani mai târziu, în 2013, Regina Elisabeta a ajuns la spital pentru a fi tratată de gastroenterită, o boală de stomac destul de frecventă, iar șapte ani mai târziu se pare că starea de sănătate a acesteia s-a degradat și mai mult.

Drept urmare, în luna mai 2021, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lipsit de la slujba din Duminica Amintirii, din cauza unor probleme cu spatele.

De asemenea, anul trecut în luna octombrie, Palatul Buckingham anunța că Regina ar fi petrecut o noaptea în spital pentru ”investigații preliminare” fără a da însă detalii referitoare la starea de sănătate a acesteia.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page