Press "Enter" to skip to content

BREAKING: Cutremur în România, resimțit în mai multe orașe. INFP a prezentat raportul

Cutremur puternic în România. Seismul a avut loc miercuri, 12 iulie, în jurul orei 12 ziua și a fost resimțit în mai multe orașe ale țării. 

IFP a transmis primele date referitoare la cutremurul de miercuri, 12 iulie:

„În ziua de 12 Iulie 2023, la ora 12:12:57 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.7, la adâncimea de 140.0 km. 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 43km V de Focsani, 64km N de Buzau, 68km E de Sfântu-Gheorghe, 80km E de Brasov, 97km S de Bacau, 97km NE de Ploiești, 98km SV de Bârlad”, a transmis INFP.

Pericol major în cazul unui cutremur în România, în București

Sute de clădiri din București au „bulină roșie”, avertismentul atașat celor mai vulnerabile imobile în cazul unui cutremur major, precum cel din 4 martie 1977. Printre acestea, se află imobile construite pe vremea domniei lui Carol I și a Regelui Ferdinand, la finalul secolului XIX.

56de secunde a durat cutremurul din anii ’70, cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter. La nivel național, în jur de 35.000 de locuințe au fost distruse, peste 11.000 de oameni au fost răniți, iar în jur de 1.400 au murit. Printre cei care au decedat s-a numărat și actorul Toma Caragiu, găsit fără suflare în blocul Continental, de pe Strada Coloanelor, din centrul Bucureștiului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page