Press "Enter" to skip to content

Calendar ortodox 12 august 2022. Sfinţii Fotie şi Anichit, făcători de minuni, invocați la rugăciunile de la Taina Sfântului Maslu. Cum să li te rogi pentru vindecare grabnică

Anual, pe 12 august, este praznicul Sfinţilor Fotie şi Anichit, făcători de minuni şi mari vindecători. Aceşti doi sfinţi sunt invocați la rugăciunile de la Taina Sfântului Maslu.

Sărbători religioase 12 august 2022

Ortodoxe: Sfinţii Fotie şi Anichit

Greco-catolice: Sf. m. Fotie și Anicet

Romano-catolice: Sf. Ioana Francisca de Chantal, călug.

Calendar ortodox 12 august 2022. Cine au fost Sfinţii Fotie şi Anichit

Sfinții Fotie și Anichit au trăit în vremea împăratului Dioclețian, scrie crestinortodox.ro. Anichit, unul din demnitarii cetății Nicomidia, şi-a mărturisit credinţa în Hristos în momentul în care a început persecuţia creştinilor. Deși i s-a tiat limba, Anichit nu a rămas lipsit de grai şi i-a spus împăratului că s-a făcut de ruşine şi că zeii lui sunt de nimic. Furios, împăratul a poruncit să fie decapitat. Însă călăul, în loc să-l omoare pe Anichit, s-a lovit pe sine fără să vrea și a murit.

După mai multe chinuri, Fotie și Anichit au fost închiși în temniță timp de trei ani. Au fost aruncați în foc, iar mulți creștini le-au urmat în suferință, intrând și ei în foc. Dar din foc răzbăteau până în depărtări cântări de laudă către Dumnezeu. Astfel au trecut la cele veşnice toţi cei care au fost aruncaţi sau s-au aruncat în flăcări.

Sfinții Anichit și Fotie sunt invocați la rugăciunile de la Taina Sfântului Maslu și de la slujba Sfințirii Apei.

Calendar ortodox 12 august 2022. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfinţii Fotie şi Anichit

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Ca având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Amin.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page