Press "Enter" to skip to content

Calendar ortodox 13 iulie 2022. Ce sărbătoare este miercuri?

Calendar ortodox 13 iulie 2022. Este sărbătoare pentru toți creștinii ortodocși. Iată ce sfânt important este prăznuit, miercuri, în Biserica Ortodoxă!

În fiecare an, pe 13 iulie, în calendarul ortodox este pomenit Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil.

Este zi de post în calendarul ortodox.

Tot în această zi, se face și pomenirea: Sfântului Alexander Schmorell; a Sfântului Cuvios Stefan Savaitul; a Sfintei Mucenițe Golinduh și a Sfintei Cuvioase Sara.

Calendar ortodox 13 iulie 2022. Cine a fost

Sfântul Arhanghel Gavriil este prăznuit de Biserica Ortodoxă pe 26 martie, în ziua de după Buna Vestire, pe 8 noiembrie când este sărbătorit Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și pe 13 iulie, atunci când se face pomenire de toate minunile săvârșite de Sfântul Arhanghel Gavriil.

Tradiția creștină spune că Sfântul Arhanghel Gavriil este Arhanghelul bunelor vestiri. Deoarece el a fost ales si trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret să-i vestească taina întrupării Domnului.

Astfel, el a adus vestea zămislirii Maicii Domnului, Sfinților Ioachim și Ana.

Tot Sfântul Gavriil a dat de veste în templu Sfântului Zaharia ca soția lui va naște la bătrânețe pe Sfântul Ioan Botezătorul.

Sfântul Arhanghel Gavriil a fost primul care a rostit numele lui Iisus. Gavriil a dat numele Sfântului Ioan Botezătorul. A vestit pastorilor nașterea lui Hristos.

Tot Sfântul Arhanghel Gavriil a descoperit magilor taina întrupării. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page