Press "Enter" to skip to content

Calendar ortodox 16 noiembrie 2023. Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, ocrotitorul oamenilor nevoiași. Rugăciune făcătoare de minuni care trebuie spusă atunci când te confrunți cu probleme financiare

Anual, pe 16 noiembrie, este prăznuit Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, unul dintre cei 12 apostoli ai Mântuitorului şi autorul primei Evanghelii. Apostolul Matei este considerat ocrotitorul oamenilor nevoiași, de aceea, dacă te confrunţi cu probleme financiare, este bine să i te rogi cu credință în suflet în această zi. Rugăciunea nu va rămâne fără răspuns.

Sărbători religioase 16 noiembrie 2023

Ortodoxe: Sf. Apostol şi Evanghelist Matei

Greco-catolice: Sf. ap. și ev. Matei. Începe Postului Crăciunului. Post

Romano-catolice: Ss. Margareta a Scoţiei, regină *; Gertruda, fc.

Calendar ortodox 16 noiembrie 2023. Cine a fost Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei

Înainte de a deveni Apostolul lui Hristos, Matei a fost vameș și a purtat numele Levi, scrie crestinortodox.ro. Sfântul Apostol Matei face trecerea de la Vechiul Testament la Noul Testament şi din acest motiv Sfinții Părinți au hotărât ca Evanghelia scrisă de el să fie prima, cel mai aproape de Vechiul Testament. Evanghelia sa îi are în vedere pe iudei și pe păgâni, fiind, astfel, o Evanghelie de convertire a popoarelor la credință. Sfântul Apostol Matei le descoperă iudeilor faptul că Iisus este Mesia, iar păgânilor le vestește că mântuirea este posibilă doar prin Hristos.

Evanghelia după Matei este citită în Biserica timp de șaptesprezece duminici după Duminică Rusaliilor și în duminicile în care se lasă sec de carne și de brânză. Sfântul Apostol Matei ar fi murit ca martir în Etiopia, fiind ars pe rug de păgâni.

Calendar ortodox 16 noiembrie 2023. Rugăciune către Sf Apostol Matei care trebuie spusă atunci când te confrunți cu probleme financiare

Sfinte Apostol si Evanghelist Matei, te chem cu trupul meu, cu sufletul meu cu spiritul meu. Ridica de pe umerii mei povara saraciei si da-mi drum drept si lumina. Arata-mi calea, solutia, oamenii si locurile in care pot beneficia de toate informatiile necesare pentru a ma elibera de aceasta situatie. Adu-i in preajma mea pe cei ce ma pot ajuta si deschide-mi ochii sa ii pot recunoaste!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page