Press "Enter" to skip to content

Calendar ortodox 19 aprilie 2024. Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul, vindecătorul sufletelor împovărate. Rugăciune pentru iertare de păcate

Pe 19 aprilie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul. Pentru că s-a nevoit toată viața în numele iubirii de Hristos, Dumnezeu i-a dăruit abilitatea de a face minuni.

Sărbători religioase 19 aprilie 2024

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul

Greco-catolice: Sf. pr. m. Pafnutie; Sf. cuv. Ioan Paleolavritul

Romano-catolice: Sf. Leon al IX-lea, pp.

Calendar ortodox 19 aprilie 2024. Cine a fost Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul

Sfântul Cuvios Ioan a fost monah în Lavra Veche a lui Hariton cel Mare din Palestina, numită și Peșterile cele Vechi, potrivit crestinortodox.ro. În acest loc s-a nevoit până la sfârșitul vieții, petrecând în rugăciune și priveghere, și cugetând pururea la ceasul morții.

În acest locaș monahal el s-a învrednicit de harul preoției. Cuviosul Ioan a trecut la cele veșnice în secolul al 8-lea. Deoarece s-a nevoit cea mai mare parte a vieții sale în acea peștera veche, slujind în biserică, a fost numit și Paleolavritul sau „al peșterii celei vechi”.

Calendar ortodox 19 aprilie 2024. Rugăciune scurtă către Sfântul Ioan Paleolavritul

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Ioan, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page