Press "Enter" to skip to content

Calendar ortodox 29 septembrie 2022. Sfântul Chiriac Sihastrul, puternic vindecător al bolnavilor și blând mângâietor al celor întristați

Sfântul Chiriac Sihastrul, „puternic vindecător al bolnavilor și blând mângâietor al celor întristați”, este prăznuit anual pe 29 septembrie. În această zi,e ste bine să spui rugăciunea către acest sfânt pentru vindecare grabnică şi izbăvirea de orice tristeţe.

Sărbători religioase 29 septembrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Chiriac Sihastrul

Greco-catolice: Sf. cuv. Chiriac Sihastrul

Romano-catolice: SS. MIHAIL, GABRIEL ŞI RAFAEL, arhangheli

Calendar ortodox 29 septembrie 2022. Cine a fost Sfântul Chiriac Sihastrul

Sfântul Chiriac Sihastrul s-a născut la anul 448, în vremea împăratului Teodosie cel Mic, în Corint, potrivit crestinortodox.ro. Încă de copil a fost hirotesit citeț al bisericii catedralei. La 18 ani, Chiriac ajunge la Ierusalim unde îl cunoaște pe Sfântul Eftimie, care i-a proorocit că va ajunge un mare duhovnic. Sfântul Eftimie l-a tuns în monahism trimițându-l totodată la Sfântul Gherasim de la Iordan. Aici Sfântul Chiriac a petrecut vreme de nouă ani.

După moartea Sfântului Gherasim, s-a întors la Mănăstirea Sfântului Eftimie. După zece ani, a decis să nu mai primească slava oamenilor, așa că a sihăstrit în locuri diferite, în cele din urmă stabilindu-se la Mănăstirea Sfântului Hariton. Sfântul Chiriac Sihastrul a spus despre sine că în toate zilele vieții lui lumina soarelui nu l-a văzut mâncând, nici a apus fiind el supărat pe cineva.

A devenit cunoscut atât pentru nevoinţele sale, cât și pentru darul facerii de minuni. Sfântul Chiriac a fost „puternic vindecător al bolnavilor și blând mângâietor al celor întristați”.

A trecut la cele veşnice în anul 557.

Calendar ortodox 29 septembrie 2022. Rugăciune către Sfântul Cuvios Chiriac Sihastrul

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Chiriac. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşți, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page