Press "Enter" to skip to content

Calendar ortodox 4 aprilie 2024. Sfântul Cuvios Iosif, omul lui Dumnezeu, făcător de minuni. Rugăciunea care te apără de boală și necazuri

Anual, pe 4 aprilie, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Cuvios Iosif, mare făcător de minuni, cunoscut ca „omul lui Dumnezeu”. Roagă-te sfântului ori de câte ori te afli la necaz și vei primi ajutor negreșit.

Sărbători religioase 4 aprilie 2024

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Iosif, omul lui Dumnezeu

Greco-catolice: Sf. m. Teodul și Agatopod; Sf. cuv. Gheorghe și Iosif Imnograful

Romano-catolice: Sf. Isidor, ep. înv.

Calendar ortodox 4 aprilie 2024. Cine a fost Sfântul Iosif

Sfântul Cuvios Iosif s-a născut în Sieilia, într-o familie de oameni credincioşi, potrivit crestinortodox.ro După moartea părinţilor, Iosif alege să se retragă la mănăstire, în Tesalonic, unde duce o viaţă aspră: posteşte mult, se înfrânează de la plăcerile vieţii, se roagă neîncetat, priveghează şi se nevoieşte în multe alte feluri. Apoi, este hirotonit preot.

În timpul prigoanei sfintelor icoane, pe vremea lui Leon Armeanul, Iosif a fost trimis la Roma ca să ceară Papei să lupte pentru Sfânta Ortodoxie. În timpul călătoriei, a fost răpit și dus în insula Creta, unde ereticii l-au închis timp de șase ani şi l-au supus celor mai inimaginabile torturi. Chinurile suferite în numele lui Hristos nu l-au speriat. El a adus laudă neîncetată lui Dumnezeu, socotindu-și cătușele podoabe de aur.

În al şaselea an de temniţă, în dimineaţa de Crăciun, i s-a înfăţişat Sfântul Nicolae în închisoarea din Creta și i-a zis să-l urmeze. Împăratul Leon Armeanul tocmai fusese asasinat în biserică în timp ce asculta Utrenia.

Iosif s-a simțit ridicat în văzduh și a ajuns în faţa porților cetății Constantinopol. A fost înzestrat cu darul înaintevederii, drept pentru care Patriarhul Fotie l-a rânduit duhovnic cinului preoțesc, arătându-l lor ca pe un „om al lui Dumnezeu, un înger în trup și un părinte al părinților”.

S-a înălțat la Ceruri în anul 883 după Hristos.

Calendar ortodox 4 aprilie 2024. Rugăciunea Sfântului Iosif te ferește de boală și necazuri

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Iosif, părintele nostru.

Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca prin cântările tale să mântuiască sufletele noastre, să ne apere de boală și necazuri.

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Iosif.

Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă.

Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri. Amin

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page