Press "Enter" to skip to content

Când intră pensiile pe card în martie 2023? Data la care se vor face plățile

Când intră pensiile pe card în martie 2023? Data la care pensionarii vor intra în posesia banilor.

Pensii martie 2023. Când intră pensiile pe card în martie 2023 și care este data la care pensionarii cu pensii mai mari de 4.000 de lei își vor primi înapoi banii reținuți la contribuția de sănătate de anul trecut?

Când intră pensiile în martie 2023

Data la care pensionarii români primesc pensia în martie 2023 diferă în funcție de modul în care au ales să le fie livrați banii. Astfel, plata drepturilor de pensie pentru luna martie prin Poșta Romana se face în perioada 1-15, la domiciliul pensionarilor.

Pentru cei care nu sunt găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În ceea ce privește pensionarii care au ales plata în cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia pentru luna martie va intra pe card în data de 12, cel târziu pe 13. 

Când primesc pensionarii CASS-ul reținut în2022? 

CASS-ul reținut pensionarilor cu pensii mai mari de 4.000 de lei în perioada 1 ianuarie- 27 decembrie 2022 urmează să fie restituit din oficiu în tranșe lunare, în perioada 1 martie 2023- 28 februarie 2024. 

„Sumele reținute din veniturile din pensii realizate de persoanele fizice, cu titlu de contribuții de asigurări sociale de sănătate de la data de 1 ianuarie 2022 până la data de 27 decembrie 2022 inclusiv, se restituie lunar în perioada 1 martie 2023-28 februarie 2024, după recalcularea venitului impozabil corespunzător lunilor pentru care se efectuează restituirea, în conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, și reținerea diferențelor de impozit pe venit datorate”,  se arată în OUG 4/2023  privind stabilirea unor măsuri de restituire a unor contribuții de asigurări sociale de sănătate. 

Restituirea banilor se face, din oficiu, de către Casa Națională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, precum și de către casele de pensii sectoriale și de către entitățile care plătesc venituri din pensii. 

În cazul decesului titularului drepturilor de pensie, restituirea sumelor cuvenite în condițiile art. 1 se va efectua către moștenitorii legali ai acestuia, pe baza cererii depuse la casa teritorială de pensii/casa de pensii sectorială în evidența căreia se afla titularul dreptului la data decesului, respectiv la entitățile care plătesc venituri din pensii, potrivit OUG 4/2023. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page